“Despre predicţia MIT privind colapsul societăţii în 2040” (Times of Israel)

Michael Laitman pe Times of Israel: “Despre predicţia MIT privind colapsul societăţii în 2040

Civilizația pe care ar trebui să o urmăm este una care ar putea preveni prăbușirea prezisă, este construită pe iubire universală, interconexiune și asistență reciprocă. Cu toate acestea, atingerea unei astfel de stări în societatea umană necesită recunoașterea defectelor civilizației noastre actuale, că relaționăm unul cu celălalt cu o mentalitate egoistă și dezbinatoare, în loc să ne îmbunătățim relațiile pentru a ne conecta pozitiv deasupra ego-urilor noastre. Provocarea noastră constă în expunerea acestor defecte în modul nostru de viață actual.

Trebuie să recunoaștem defectele atitudinilor noastre egoiste într-o lume din ce în ce mai interdependentă, fie într-o manieră pozitivă, fie negativă: fie prin lovituri care produc suferință, care ne vor duce în cele din urmă la o stare pozitivă, fie prin dezvăluirea unei căi care ne va permite să progresăm către o stare mai bună a lumii, fără a fi nevoiţi să experimentăm loviturile.

Având în vedere starea actuală a modului de viață competitiv, materialist și individualist al umanității se pare că va trebui să ne dezvoltăm prin suferință. Acum pare puțin probabil ca omenirea să recunoască sau să înțeleagă acest lucru. Fiecare persoană trebuie să recunoască mai întâi defectele naturii egoiste inerente și apoi putem începe un proces de corectare în care fiecare ne concentrăm pe auto-transformare, mai degrabă decât să încercăm să-i corectăm pe alții.

În mod ideal, sperăm să evităm loviturile semnificative, dar tendința generală sugerează contrariul. Calea noastră actuală prioritizează succesul individual în detrimentul celorlalți, ceea ce duce la exploatare, manipulare și abuz de tot felul. Această traiectorie ar trebui să ne facă să realizăm că suntem dușmani unii altora și la fel, suntem și dușmani pentru noi înșine. Adevăratul dușman nu este exterior, ci rezidă în interior. Este crucial să aducem umanitatea la această realizare cât mai curând posibil.

Autotransformarea și autocorectarea sunt necesare pentru un viitor în care iubirea și bunătatea triumfă asupra răului. Într-o lume plină de relații de iubire și grijă reciprocă, oamenii vor abandona munca inutilă, se vor bucura de activitățile de petrecere a timpului liber și vor avea grijă de familiile lor. Ei vor găsi bucurie în plăceri simple, cum ar fi plimbările în parc, ascultând păsările cântând și relaționând pozitiv între ei, putându-se opri, saluta și discuta plăcut cu oricine. Această viziune, deși unii ar putea considera că este ideală, poate fi considerată și naivă. În realitate, înțelegem viața noastră ca implicând lupte pentru resurse, teritoriu și altele asemenea. Dar dacă acceptăm direcția către o civilizație ghidată de principiile iubirii și considerației reciproce, atunci vom găsi o mulțime de provocări în faptul că încercăm să creăm și să obținem împreună un rezultat armonios.

Într-o civilizație cu iubire și conexiune pozitivă ca principii conducătoare, lupta se va îndrepta către modul de a demonstra din ce în ce mai multă iubire pentru ceilalți. Acest lucru va fi într-adevăr o provocare. Ne putem aștepta la nenumărate drame alături de bucurie și iubire. Dramele sunt o parte integrantă a vieții, dar în cele din urmă ne vom strădui ca iubirea reciprocă și conexiunea pozitivă să fie obiectivul nostru principal. Atunci ne vom simți apropiindu-ne din ce în ce mai mult de un astfel de obiectiv, cu cât îi prețuim mai mult pe ceilalți față de noi înșine și în ciuda provocărilor vom experimenta o viață de armonie, pace și fericire din ce în ce mai largǎ în fața noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: