“Este ceva greşit în a trăi prea mult pentru propriile plăceri?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este ceva greşit în a trăi prea mult pentru propriile plăceri

Trăim în cadrul unor legi ale naturii care ne dezvoltă după un anumit plan pentru a ajunge la o destinație în care să ne conectăm armonios unii cu alții și să descoperim forța pozitivă a iubirii, dăruirii și conexiunii care există în natură.

Către acest sfârșit fericit, natura ne-a creat într-o calitate opusă celei ale sale, ca egoiști, în timp ce natura și legile ei funcționează în mod altruist, ca noi să dezvoltăm realizarea naturii noastre egoiste ca fiind viciate și să ajungem să dorim o inversare către o nouă natură altruistă care este în acord cu legile naturii.

Avem astfel o perioadă în dezvoltarea noastră în care creștem prin dorințele noastre egoiste, bucurându-ne materialist pentru propria noastră plăcere personală și o altă perioadă în care începem să simțim un gol din ce în ce mai mare în căutarea constantă a beneficiului personal. Acest din urmă sentiment caracterizează epoca noastră actuală.

Astăzi experimentăm dorințele noastre egoiste atingând un prag la care nu mai pot fi satisfăcute așa cum obișnuiau. Ne-am dezvoltat prin dorințe de hrană, sex, familie, bani, onoare, control și cunoaștere, iar astăzi simțim la aceste niveluri împliniri din ce în ce mai scurte. Drept urmare suntem martori la creșterea depresiei, singurătății, stresului, anxietății, abuzului de droguri și sinuciderii, adică tot felul de fenomene care decurg din dorințele noastre pe care le  simțim tot mai goale, simțim că nu putem fi satisfăcuți în mod semnificativ de amestecul de plăceri disponibile.

Ne aflăm astfel la o răscruce între modul nostru egoist învechit de a ne bucura, nevoia de a dezvălui atitudinea egoistă față de viață, și dobândirea unui nou mod altruist de a relaționa unul cu celălalt, care este congruent cu legile naturii.

La această răscruce încă mai găsim mulți oameni care se agață de o abordare de tipul „Eu am treaba mea, eu nu fur. Îmi plătesc taxele. Sunt un bun cetățean. Și da, mă bucur de viață. Călătoresc peste ocean cu familia mea, vizitez Disneyland, merg la tot felul de restaurante și așa mai departe. Ce e rău în asta?”

Vedem însă că tot este insuficient. Mai mult decât atât, există o minte, un plan și legile naturii care funcționează dincolo de atingerea minții noastre egoiste și conform acelui plan superior trebuie să creștem, să învățăm cum funcționează și cum putem aplica legile ei propriilor noastre atitudini şi conexiuni.

Egoismul nostru însă respinge planul și legile superioare. În acest sens suntem ca niște copii mici care ajung la o anumită vârstă la care trebuie să lase în urmă suzeta sau diversele jucării și vor să se agaţe de ele cu orice preț, plângând neîncetat dacă le sunt luate.

Prin urmare nu vrem să recunoaștem și să înțelegem aceste noi legi. De ce? Pentru că în modul nostru de operare egoist nu reușim să vedem cum ne putem bucura de viață în conformitate cu o paradigmă altruistă, în care schimbăm atitudinea noastră principală de beneficiu personal către beneficiul altora.

Nu este nicio problemă să te bucuri de multele plăceri ale vieții cum ar fi să mănânci bine, să faci bani, să călătorești și să mergi la restaurante bune și așa mai departe. Doar că în timp ce ne cufundăm în acele plăceri corporale, nu avansăm în conformitate cu planul superior care ne-a fost pregătit, adică spre adevăratul sens și scop al vieții noastre. Nu reușim să ne dezvoltăm emoția și intelectul la un cu totul alt nivel stabilit de legile naturii: simțirea unei realități eterne și perfecte în care plăcerea curge din belșug, nelimitată de constrângerile percepțiilor noastre egoiste înguste și în care toți experimentăm armonie completă și fericire.

Prin urmare nu este nimic rău în a te bucura de multele plăceri ale vieții. Dar trebuie să recunoaștem existența unui plan care este mai înalt decât noi și că ne aflăm într-un anumit stadiu de dezvoltare în care va trebui să părăsim viziunile noastre actuale egoiste înguste și să începem să simțim o nouă realitate eternă și perfectă, în care forța altruistă pozitivă a naturii ne însuflețește conexiunea.

Bazat pe videoclipul „Există ceva în neregulă în a trăi prea mult pentru propria ta plăcere?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: