“Timpul să adunăm pietrele”

531.01Comentariu: Dacă citiți Ecleziastul (Kohelet), atunci, în principiu, nu este nimic transcendental: timp pentru a aduna pietre, timp pentru a arunca pietre …

Răspunsul meu: Nu! Kohelet nu poate fi interpretat în calități pământești.

Piatra [Lev HaEven, inima de piatră) este egoismul nostru, pe care nu-l putem mișca. Aceasta este cea mai dificilă dorință a noastră, căreia nu-i putem face față, iar Kohelet ne spune cum poate fi folosită.

În general, Kohelet este lucrul cu linia stângă în sufletul nostru. Sufletul este format din trei linii: egoism – stânga, altruism – dreapta, iar pe conexiunea lor corectă construim o a treia linie – înălțarea noastră spirituală.

Ca un plus-minus, piciorul drept-stâng, atracție-respingere – totul în natură constă din două contrarii, care, atunci când sunt combinate corespunzător, pun în mișcare mecanismul avansării noastre. Orice manifestare a vieții este construită pe comparația a două contrarii asupra unui anumit material.

Aici practic, ne referim la lucrul cu linia stângă, cu egoismul, care se manifestă constant din partea liniei stângi a sufletului. Prin urmare, Kohelet vorbește despre cum să lucrați cu pietre, „este un timp pentru a arunca pietre și un timp pentru a aduna pietre”.

Întrebare: O carte atât de pesimistă?

Răspuns: În nici un caz! Este o bucurie, o mare bucurie, când citești această carte, deoarece vorbește despre stări în care o persoană își poate folosi toate calitățile sale negative create special în el de către Creator pentru a crea Evel, dăruirea.

Această așa-numită „deșertăciune”, această calitate a dăruirii, trebuie exprimată din sine, adică aceste pietre sunt cele mai mici, mai grosiere, cele mai neînsuflețite dorințe de a se transforma în calitatea dăruirii, conexiunile cu ceilalți.

Și astfel, experimentați întregul univers în aceste calități corectate până la ultima sa manifestare, cea mai delicată. Deoarece cu cât este mai mare calitatea pe care trebuie să o corectați, cu atât crește calitatea dăruirii.

Kab TV “Puterea Cărţii Zohar” #12

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: