Toate schimbarile incep inauntru

Rabash, Shlavey ha Sulam, 1985, articolul 19, „Vino la Faraon”: Este scris: „Vino la Faraon.” Cu alte cuvinte, sa mergem impreuna, deoarece eu merg cu tine, in scopul de a-ti schimba natura . Si eu doresc doar sa imi ceri sa te ajut ca tu sa-ti schimbi natura si s-o reformezi de la dorinta de a primi la dorinta de a darui.

Dorinta noastra egoista este mica si nu am ne-am dat seama inca de gradul raului si al slabiciunii noastre. Dimpotriva, noi credem ca suntem destul de buni. Adevarul poate fi gasit doar in Lumina. Atunci când o persoana este trezita de Sus, ea incepe cautarea scopului vietii sale, ceva in afara de  existenta „animalica” in organism.

Apoi, cu ajutorul cartilor si al mediului, ea descopera treptat schimbari in ea insasi. Ea este scoasa din starea obisnuita de existenta si avanseaza, in timp ce primeste impresii diferite si radicale, in mod frecvent.

In cele din urma, ajunge sa realizeze ca are de-a face cu o schimbare in natura ei. Aceasta intelegere castiga concentrarea ei, incepând cu momentul in care incepe sa realizeze ca starea pe care o are nu este asa cum ar trebui sa fie.

Timp de multi ani, o persoana poate asculta la acest lucru si sa nu-l auda. Dar vine momentul când simte ca ea este cheia si este necesar sa se schimbe esenta ei. In acest moment, Tora, sau metoda de corectare a egoismului, ii spune persoanei despre ea insasi. Apoi, persoana se concentreaza asupra sa. Ea nu doreste sa corecteze pe altii si nu ajunge sa fie distrasa de nimic extern.  Atentia ei dobândeste un vector invers, iar persoana incepe sa se uite in interiorul sau.

Acum, ea poate folosi metoda in practica. Ea are deja o legatura cu asta, in timp ce anterior a fost legata doar de intelepciunea generala. Este scris: „Raspandeste intelepciunea printre neamuri, dar nu incredinta Tora neamurilor.” „Natiuni” implica pe cei care inca nu doresc sa se corecteze, spre deosebire de faptul ca, un evreu („Yehudi”) este o persoana care, indiferent de trecutul sau genetic, a realizat ca are nevoie sa atinga unitatea (Yehud), similitudinea de calitati, sau daruirea.

Fiind  axata pe ea insasi, o persoana vede ca pâna ce nu se schimba, nu are nimic de asteptat , deoarece toate schimbarile incep in ea insasi. Apoi, ea isi aminteste ca a citit despre aceasta inainte, in textele Cabaliste. De aici inainte, este conectata cu metoda. II devine drag faptul ca simte ca depinde de sursa numita Tora, textele, invatatoroul si grupul.
Numai atunci persoana intelege ce inseamna aceste cuvinte: „Vino la Faraon”

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Kabbalah 18.10.2010, „Vino la Faraon”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: