“Care va fi următorul pas major în evoluția speciei umane?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care va fi următorul pas major în evoluția speciei umane?

Ne-am construit societatea de mii de ani și am recurs adesea la luptă, ucidere și minciuni unul asupra celuilalt pentru a obține ceea ce credeam că ne dorim.

Am ajuns într-o stare în care înțelegem că este mai bine pentru noi, chiar şi în mod egoist, să nu-i ucidem pe alții pentru că atunci nu mai avem cu cine să lucrăm. Dimpotrivă, vrem ca ceilalți să fie dependenți de noi.

După aceea, simțim că subordonarea lor față de noi nu ne oferă ceea ce ne dorim în cele din urmă. Ne dăm seama că și alții trebuie să se dezvolte, așa că devenim preocupați de dezvoltarea diferitelor societăți din întreaga lume.

În loc să ne luptăm și să ne ucidem unii pe alții, ne dăm seama că toată lumea ar trebui să se angajeze în schimburi și comerț, așa cum este scris, „mergeţi și îngrijiţi-vă unii pe alții”.

Ulterior, schimbul internațional, comerțul și știința încep să fie implementate în acest sistem. De ce? Este pentru că scopul nostru în timp ce suntem în viață în această lume este să devenim cât mai integrati și interdependenți posibil. În prezent nu înțelegem acest lucru, deși natura ne ghidează spre creșterea interdependenței cu cât evoluăm mai mult.

Legile naturii – legile interconexiunii și interdependenței – ne ghidează dezvoltarea. Într-un fel sau altul, vom ajunge într-o stare în care vom înțelege că cel mai bun mod de a realiza interdependența noastră este să fim ca o singură familie. Într-o familie care funcționează sănătos, membrii acesteia beneficiază și se bucură de ceea ce adaugă fiecare.

Când încercăm să devenim ca o singură familie în întreaga lume, ne vom ridica la următorul nivel al evoluției noastre. În starea noastră actuală, devenim din ce în ce mai interdependenți, iar ego-ul nostru crește tot mai mult în același timp, așa că simțim interdependența noastră crescândă ca pe ceva teribil. Când învățăm cum să ne redirecționăm dorințele egoiste către o conexiune pozitivă cu ceilalți, în care fiecare ne susținem reciproc, îi încurajăm și îi apreciem pe ceilalți mai presus de beneficiul propriu, atunci vom începe să realizăm interdependența noastră crescândă într-un mod complet nou, pozitiv și armonios.

Bazat pe videoclipul „Nevoia umanității de a se adapta la legea naturii” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed