“Cum putem depăşi diviziunea politică din America?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum putem depăşi diviziunea politică din America?

Depăşirea diviziunii din America necesită ca toată lumea să se simtă luată în consideraţie și reprezentată și nu așa cum este în starea actuală, unde aproximativ jumătate din țară sărbătorește victoria, iar cealaltă jumătate se simte înșelată și frustrată.

Oamenii de toate orientările politice trebuie să stea și să discute problemele lor. Cu toate acestea, pentru a uni cu succes diviziunile de mai sus, conversația trebuie să respecte câteva orientări, cum ar fi asigurarea tuturor participanților

  • să se simtă la fel de important în discuție;
  • să se concentreze asupra anumitor probleme curente și să nu se îndepărteze de ele;
  • să își exprime opinia cu privire la aceste probleme;
  • do not argue, criticize or make judgmental statements; să nu se certe, să nu critice și să nu facă declarații de judecată;
  • și asculte cu adevărat opiniile tuturor;

Procedând astfel, participanții își vor propune să ia decizii după ce iau în considerare punctele de vedere ale tuturor.

Este important într-o astfel de conversație ca fiecare să-și exprime poziția și nu este de așteptat ca cineva să facă concesii în acest sens. De asemenea, configurarea „rotundă” a acestei conversații ar certifica faptul că niciun punct de vedere unic nu le domină pe celelalte, întrucât acest lucru ar distruge unitatea dorită în bucăți, nefăcând niciun progres. Mai degrabă, prin faptul că fiecare participant are timp să-și exprime punctul de vedere deplin, și fiecare respectând regulile menționate anterior, care includ ascultarea tuturor punctelor de vedere, atunci participanții vor ajunge la un anume fel de echilibru.

Cum funcționează faptul că o conversație care este făcută în conformitate cu liniile directoare menționate mai sus va ajunge la un anumit felde echilibru și este capabilă să pună capăt diviziunilor?

Pentru că aceste linii directoare provin din forma unificată a naturii și, dacă ne ținem de ele, vom obține sprijin din partea naturii, deoarece natura funcționează în cele din urmă, pentru a ne atrage spre o mai mare unitate. Dacă nu reușim să respectăm aceste linii directoare în discuțiile noastre și ne propunem să ne impunem propriul punct de vedere asupra celor ale altora, atunci nu obținem niciun sprijin din forma unificată a naturii și rămânem în firile noastre înnăscute, care ne stăpȃnesc în mod natural într-un fel sau altul.

Am fost „implantați” cu diferite poziții separatoare de la natură, tocmai pentru a ne conecta la ele și a descoperi o realitate armonioasă făcând acest lucru. Prin urmare, trebuie să avem unificarea, punerea în conexiune a diferențelor noastre, ca obiectiv și cu o importanță ridicată atunci când abordăm o astfel de conversație, altfel vom cădea „victime” ale impulsurilor noastre separatoare, care percep și simt o imagine mai îngustă decât cea mult mai mare, care există atunci când ne unim deasupra lor.

Ce ne-ar face să dorim să ne ridicăm deasupra pozițiilor noastre separatoare? De ce nu putem continua să încercăm să copleșim cealaltă parte și să implementăm modul în care credem noi că lucrurile ar trebui să meargă?

Pentru că, în cele din urmă, diviziunea subiacentă nu lasă pe nimeni să ajungă mulțumit și, cu cât ne dezvoltăm mai mult în timp ce rămânem împărțiți, cu atât devenim mai negativi și amari. În cazuri extreme, fiecare împunȃndu-și poziția divizivă asupra celorlalți, ne poate conduce la tulburări și haos total, la niveluri nefericite de suferință, care ne-ar obliga să revizuim modul în care ne comportăm.

Astfel, am fi înțelepți să ridicăm importanța unirii deasupra diviziunilor noastre, astfel încât să devină preocuparea noastră principală și să ne dăm seama că ceea ce stă între o viață de suferință sau de armonie pentru toată lumea este dacă putem să ne organizăm cu atenție pentru a lega aceste diviziuni. Legile naturii sunt de partea noastră și ne vor sprijini dacă o facem.

Am discutat acest subiect și am răspuns la întrebări despre acesta în cadrul întrebărilor și răspunsurilor mele cu scriitori pe 15 noiembrie 2020. Urmariti videoclipul aici [1:31:48]

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: