“Israelul este doar începutul” (Times Of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Israelul este doar începutul

În urmă cu câteva zile, președintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi, premierul israelian Naftali Bennett și liderul de facto al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan au avut o întâlnire confidențială în Egipt. Cei trei s-au întâlnit pentru a discuta posibilele repercusiuni ale noului pact nuclear cu Iranul. Cred că există motive întemeiate de îngrijorare. În timp ce poporul iranian nu este în mod inerent ostil față de Israel, regimul extremist al ayatollahilor caută dominația lumii, iar ștergerea Israelului de pe hartă face parte din planul lor de a conduce lumea.

Un acord nuclear nu va împiedica Iranul să achiziționeze arme nucleare. Dimpotrivă, va ridica sancțiunile, va elibera fondurile confiscate și va permite regimului fanatic să dezvolte tot ce dorește. Acest lucru ar trebui să fie de mare îngrijorare nu numai pentru Israel, ci pentru fiecare țară din lume și în primul rând pentru țările din regiune. Acesta este motivul pentru care liderii țărilor care sunt amenințate de ambițiile nucleare ale conducerii Iranului s-au întâlnit, iar alianța improbabilă ar trebui să trimită un semnal de avertizare pentru toată lumea.

Războiul din Ucraina și pactul nuclear care se profilează ne semnalează tuturor că trebuie să facem o revizuire amănunțită a toate. Trebuie să examinăm cu atenție ce dorim de la noi înșine, ce așteptăm de la viață, de la umanitate, ce viitor pregătim pentru copiii noștri dacă este cazul și ce viitor am dori să le construim.

La nivelul actual de beligeranţă din întreaga lume, există o singură direcție în care lumea poate merge: distrugerea. După cum a avertizat ministrul de externe al Rusiei, dacă vom ajunge într-un alt război mondial, acesta va fi unul nuclear. La sfârșitul războiului, va trebui să regândim totul, așa cum sugerez acum, așa că de ce să nu o facem cât suntem încă aici, în loc să lăsăm pe seama celor câțiva chinuiți care vor supraviețui unei extincții nucleare globale?

Cred că ar trebui să realizăm cu toții că de aici încolo lucrurile se vor deteriora până când totul se va prăbuși. Dacă înțelegem acest lucru, vom putea fi de acord să ne așezăm și să gândim cum putem preveni catastrofa iminentă. Vom reuși doar dacă toată lumea este de acord și cooperează. Întrucât astăzi, fiecare țară poate declanșa un război mondial, toate țările trebuie să se întrunească și să hotărască împreună să-și reformeze conexiunile.

Nu va exista nicio afinitate între țări, nicio căldură sau simpatie. Cu toate acestea, ne va câștiga timp pentru a începe să construim un nou spirit.

Apoi, când înțelegem că nimeni nu reușește dacă nu reușim cu toții, vom putea construi o societate mondială comună în care națiunile să nu fie în mod inerent ostile unele față de altele și chiar să ne respectăm contribuția reciprocă la societatea mondială. Într-o astfel de stare, vom putea rezolva diferențele fără violență.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: