“Relaţii maligne” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinRelaţii maligne

Cancerul a afectat omenirea de milenii. Unele rapoarte despre cancer datează din secolul al VII-lea î.Hr., iar vechile suluri din Egipt vorbesc despre cancerul de piept. De-a lungul timpului, s-au inventat nenumărate cure, totuși cancerul se răspândește. Unii oameni de știință cred că ar trebui să abordăm cancerul de la caz la caz, deoarece fiecare caz și fiecare persoană sunt unice. În opinia mea, există o singură cauză a tuturor formelor de cancer; eliminați cauza și ați eliminat cancerul.

Cancerul este o perturbare a relațiilor intercelulare, în care unele celule încep să se comporte egoist, își distrug mediul și, în cele din urmă, întregul organism, provocând dispariția acestuia. Dar celulele din corpul nostru nu sunt în mod inerent egoiste; sunt programate să coopereze și chiar să se sacrifice pentru binele corpului, dacă este nevoie. Încep să se comporte contrar programului lor înnăscut atunci când ceva le organizează structura, ca și cum ar fi fost instalat un malware, făcându-i abuzivi față de vecinii lor.

Cancerul este o perturbare a relațiilor intercelulare, în care unele celule încep să se comporte egoist, își distrug mediul și, în cele din urmă, întregul organism, provocând dispariția acestuia. Dar celulele din corpul nostru nu sunt în mod inerent egoiste; sunt programate să coopereze și chiar să se sacrifice pentru binele corpului dacă este nevoie. Încep să se comporte contrar programului lor înnăscut, atunci când ceva le organizează structura ca și cum ar fi fost instalat un virus, făcându-i abuzivi față de apropiaţii lor. Acest virus suntem noi, oamenii, ale căror corpuri sunt afectate de cancer. Când ne întoarcem unul împotriva celuilalt, răspândim răutatea prin toate celelalte niveluri ale naturii, inclusiv celulele noastre. Drept urmare, și ele se întorc una împotriva celeilalte până când mor, iar noi murim împreună cu ele. Cu alte cuvinte, dacă spiritul nostru este cuprins de abuzuri faţă de ceilalţi, așa vor face și celulele noastre.

Când suntem abuzivi unii față de ceilalţi, nu sunt neapărat bătăușii cei care suferă. De fapt, de obicei nu bătăușii suferă, deși în cele din urmă toată lumea suferă. Nimeni nu câștigă din comportamentul abuziv, chiar dacă pedeapsa pentru infractori nu este întotdeauna evidentă. Același lucru este valabil și pentru cancer: nu întotdeauna celulele egoiste se îmbolnăvesc; de multe ori un alt organ este lovit mai întâi. Cu toate acestea, în cele din urmă toată lumea suferă în mod egal, pe măsură ce întregul corp piere.

Dacă justiția ar fi poetică, cancerul ar fi afectat doar egoistii. Dar lucrurile nu funcționează așa. Așa cum toate celulele sunt conectate și o slăbiciune undeva poate declanșa o boală în altă parte, o persoană egoistă poate declanșa boala la o altă persoană. Este posibil ca acea altă persoană să nu fie egoistă, dar pentru că suntem cu toții conectați, întregul sistem suferă și undeva de-a lungul lanțului uman, o verigă se va rupe. În cele din urmă, întregul lanț suferă ca și în cazul trupului, dar dacă așteptăm sfârșitul, nu va mai fi nimeni care să vadă că s-a făcut dreptate.

Prin urmare, soluția pentru cancer nu este un remediu de la caz la caz, ci același remediu pentru toți: corectarea relațiilor noastre cu cele care există în mod natural printre celulele din corpul nostru. În loc să ne îmbolnăvim propriile celule prin rea-voință unul față de celălalt, ar trebui să învățăm de la ele cum să funcționăm ca un corp sănătos. În loc să ne luptăm unii cu alții, să ne jignim unii pe alții, am fi sănătoși în trup, minte și spirit.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed