“Ce este cultura consumului?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este cultura consumului?

Cultura consumului este în primul rând în mintea umană, că nu ne pasă de ceea ce se întâmplă atât timp cât obținem chiar acum ceea ce credem că este bun.

Trebuie să înțelegem că dorințele, gândurile și intențiile noastre – atitudinile noastre față de nivelurile mineral, vegetal, animal și mai ales uman ale naturii – trebuie să fie echilibrate, pozitive și binevoitoare. Prin urmare, cultura noastră de consum trebuie oprită și trebuie să ni se ofere instrumentele necesare, astfel încât să putem înțelege cum să ne raportăm la deciziile noastre în orice moment.

Facem acest lucru luând în considerare alți oameni și forțele naturii. În consecință, am lua din natură doar elementele esențiale ale vieții noastre, la fel ca animalele, care nu dăunează naturii.

Cu toate acestea, din moment ce suntem oameni și nu animale, atunci trebuie să înțelegem că suntem cea mai rea parte a naturii, că suntem cu toții pe această planetă împreună și prin urmare, trebuie să ne preocupăm cum să-i restabilim echilibrul.

Ar trebui așadar, să căutăm cum să ne preocupăm de mediul nostru, astfel încât să ne revitalizeze și nu să-l distrugem. Nu ne lipsește decât această preocupare. Putem ajunge într-o stare în care vom începe să ne îngrijim, dar va fi deja prea târziu pentru că în natură există inerție până când corectăm ceva, până când crește și se reface.

Mai mulți cercetători au indicat cultura noastră de consum ca fiind factorul major care necesită schimbare pentru a face față schimbărilor climatice. Într-adevăr, dacă am corecta acest aspect corupt al vieții noastre, atunci am aduce o nouă armonie și echilibru la nivelul naturii mineral, vegetal, animal și uman, iar planeta noastră ar prospera. Trecând printr-o astfel de schimbare, am vedea cum totul în natură se aşează la locul său potrivit. Trebuie să începem această schimbare și să o începem în inimile noastre.

Bazat pe videoclipul „Cum afectează cultura consumului criza climatică… și ce putem face în privința ei” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Juli Kosolapova pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: