Lectiile Lumii Noi: Produceti Mai Putine Lucruri Inutile

Intrebare: Care sunt cele mai importante principii pe care un somer ar trebui sa le stie astfel incat sa se poata descurca in noua lume?

Raspuns: In primul rand, este imposibil ca persoana sa se poata descurca intr-o lume in care fiecare se gandeste doar la propria persoana. Trebuie sa ne gandim unii la altii. Nu exista alta cale. Aceasta este legea naturii revelata astazi.

In al doilea rand, fiecare membru al societatii ar trebui sa ii vada pe ceilalti ca pe organe ale aceluiasi corp. In lumea de astazi nu avem nevoie sa cream sisteme egoiste: media, guverne, sisteme sociale, sanatate, educatie, etc., care sa nu se preocupe ce ceea ce se intampla celorlalti. Ceea ce ar trebui sa ne preocupe este cum sa construim o persoana sanatoasa intr-o lume sanatoasa. Toate sistemele ar trebui sa se concentreze asupra acestui scop. Ceea ce inseamna ca trebuie sa existe un plan de ansamblu.

Doar aceia care inteleg ca avem nevoie de integritate si garantie reciproca ar trebui sa aiba dreptul sa conduca societatea. Altfel, fiecare va continua cu propriul protectionism, ceea ce va duce la opozitie si la distrugerea naturii.

Ar trebui sa aspiram ca acelasi gen de relatie sa existe in familie, educatia copiilor, vecinatati, orase, popoare, si in intreaga lume. Ceea ce inseamna ca nu trebuie sa dezvoltam sisteme separate de educatie, cultura, si sanatate ci mai degraba sa lucram in cercuri, de la mic la mare,  care sa cuprinda toata umanitatea.

Trebuie sa organizam in mod diferit toate organizatiile internationale, astfel incat acesta sa fie scopul lor si catre acest lucru sa fie indreptata activitatea lor. Toate legile din lume ar trebui sa fie atat de integrale incat acest principiu sa devina legea esentiala a existentei noastre. Conducerea, institutiile, si sistemele pentru drepturile omului ar trebuie sa tinda spre acest lucru.

Care este rezultatul influientei legii integrale in toate sferele vietilor noastre, in special in fabrici, companii, si afaceri si chiar daca acestea au dreptul sa existe. Daca o afacere nu se potriveste cu  sistemul esential de productie, el este ca o aschie care intra in corp, infecteaza si raneste intregul organism.

Aceasta trebuie sa fie inlaturata si doar lucrurile necesare, sanatoase trebuie pastrate. Aceasta este o perceptie total noua in conformitate cu care nimeni nu are dreptul sa creeze ceva doar pentru a vinde acest lucru. Dimpotriva, cu cat producem mai putin si cu cat vindem mai putin, cu atat este mai bine. Aceasta situatie este total opusa cu abordarea prezenta, si in conformitate cu care totul se va schimba.

Intrebare: Se pare ca aceasta este o stare avansata, rezultatul educatiei integrale, in care guvernul poate decide daca o afacere este in armonie cu natura si prin urmare poate functiona?

Raspuns: In parte, va fi rezultatul unei schimbari constiente si in parte consecinta evolutiei naturale in care industriile inutile se vor inchide de la sine.

Din „Lectiile Noii Lumi” 12/1/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: