Cine este adevăratul erou?

294.3Un erou este cineva care, bazându-se pe natura sa egoistă, construiește din sine o altă persoană, care este asemănătoare Creatorului.

Imaginați-vă că o persoană, ca un vierme, se află în interiorul unui măr putred și începe să iasă încet din acesta. Își scoate capul afară, vede o lume minunată a dăruirii și a  iubirii și iese din sine într-un spațiu complet diferit, cerul albastru și soarele, nu întunericul în care a trăit. Deși era suficient din tot ce era necesar pentru corpul său, această lume nu era acolo.

Și acum, când iese din acest putregai, trebuie să-l proceseze, ceea ce înseamnă să-și prelucreze tot egoismul pentru a dărui altora. Si cum?! Din el însuși, din egoismul său, el construiește asemănarea cu Creatorul.

Îll studiază pe Creator, Îi cere să Se dezvăluie, să-i arate un exemplu, ca un adult unui copil și își depășește ego-ul atât cât poate. El îl folosește nu pentru el însuși, ci pentru asemănarea cu Creatorul. Iar asemănarea cu Creatorul înseamnă iubire pentru toți ceilalți.

Și așa în porțiuni: mai studiază puțin pe Creator, devine puțin mai mult ca El; il studiaza putin mai mult pe Creator, putin mai mult devine ca El. Drept urmare, el vede că tot egoismul său are scopul doar de a transforma această masă uriașă și teribilă în asemănare cu Creatorul, pentru a obține calitatea deplină a dăruirii și a iubirii pentru toți ceilalți.

Și atunci devine egal cu Creatorul. Asta este tot. Problema este rezolvată. Dar este complet opusul modului în care folosim egoismul în lumea noastră. Și acum trebuie să începem să-l procesăm.

Întrebare: La un moment dat în istorie, un bărbat pe nume Adam și-a dat seama că în jurul lui exista un egoism puternic. Din acel moment, sistemul spiritual a început să se desfășoare ca bază pentru ascensiune.

Se dovedește că nu ne-am putea lipsi de ceea ce s-a întâmplat înainte pentru a ne da seama de tot acest egoism, de toată această masă?

Răspuns: Nu am putut. Ce s-a întâmplat înainte de vremea noastră, așa trebuia să fie. Dar de la vremea noastră încolo, putem deja să acționăm diferit.

Din KabTV „Am primit un apel. Cine este adevăratul erou?” 28.01.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: