Fii gata pentru revelatie

Întrebare: Conventia este starea noastra urmatoare. Ce trebuie sa facem acum pentru a ajunge la ea cu dorinta si cererea corecta?

Răspuns: In prezent, incă avem nevoie de senzatia de lipsa, de aspiratia si dorinta, ca înaintea unei întâlniri anicipate si a unui eveniment plăcut. Ne trebuie dorinta de a descoperi conexiunea dintre noi, astfel încât această sa se deschida in totalitate si, in ea, va apărea forta daruirii, Creatorul, Lumina care umple sufletul colectiv.

Chiar acum, noi ne pregAtim pentru această revelare. Totusi, nu trebuie să cautam lipsa insasi. Mai degraba, noi trebuie in mod constant sa ne gandim la starea dorita. Ca rezultat al acestei cautari, din ceea ce cred eu despre unitate, voi incepe sa simt faptul ca nu o am.  Din aceasta cauza va aparea  in mine lipsa (dorinta). Lumina creaza dorinta!

O persoana care nu cauta o stare buna a existentei, nu va simtii ce îi lipseste. De fapt, atunci cand cauti, Lumina Inconjuratoare a acelei stari te efecteaza si face sa creasca dorinta pentru ea. Vei tanji după stari bune, pentru iubire si unificare si, conform cu aceasta, vei descoperi stari opuse: respingere si ura. De fapt, noi toti actionam in doua sisteme opuse: primire si daruire, liniile stanga si dreapta.

Omul este imaginea inversă a Creatorului, forma dorintei egoiste. Toate Luminile care ne afecteaza, schimba numai forma in interiorul nostru, aducându-ne la forma autentică de la de dragul primirii la de dragul daruirii. Asta face Lumina cu mine. Dar la început, eu descopar intotdeauna reversul sau forma egoista.

Dacă aspir la o formă buna, atunci, inevitabil, căderea va veni si eu voi descoperi ura si resentimente. Totusi, nu este nevoie să te adâncesti în haul raului si să faci discernaminte. Această formă egoista va apărea de una singura si ma va forta să o studiez. In măsura în care fac eforturi de a scapa de ai, voi ajunge să cunosc toate detaliile pentru a o tranforma în daruire.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala 10/1/10, “Asta este pentru Iuda”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: