Mai întâi mintea, apoi sentimentele

525Întrebare: Orice carte lasă o persoană cu un set de impresii. Pe măsură ce cineva citește, imaginația persoanei crește și descrie tot felul de lucruri.

Aţi spus că,  Cărţile cabaliste lasă asupra unor oameni diferiți aceeași impresie. Am înțeles bine că dau o amprentă atât de clară a anumitor stări încât fantezia nu-și are locul aici?

Răspuns: Desigur că nu. Dimpotrivă, atunci când o persoană începe să studieze Cabala dispar treptat tot felul de fantezii, o persoană devine foarte împământată, se angajează în știință și înțelege că există într-un sistem de forțe și trebuie să învețe să interacționeze cu ele.

Cu cât avansăm și studiem mai mult omul, cu atât fantazăm mai puțin. Ce fantezii?! Acestea sunt tot felul de câmpuri electrice din creierul nostru care ne afectează formele biologice. În același timp, se eliberează unele substanțe chimice care interacționează între ele și așa mai departe.

Adică nu există sentimente. Vor exista sentimente, dar numai atunci când devin independente de materie. La urma urmei, primirea a ceva de mirosit de exemplu, va produce anumite senzații. Aceasta arată cât de mult depind sentimentele noastre de procesele care au loc în noi.

În timp ce trebuie să ne ridicăm deasupra acestor procese cu o logică pură. Logica pură — după restricție (ecran și lumină reflectată), când intru în contact cu singura forță superioară, cu toată puterea și controlul meu, și încep să lucrez împreună cu ea pe baza numită Zivug de haka’a (cuplaj).

Pe de o parte, cuplarea este o respingere pentru că îmi resping ego-ul, dar nu îl arunc, nu îl distrug, ci pur și simplu îl împing pentru a se conecta cu forța superioară. Și în măsura în care îmi pot include ego-ul, adică dorințele mele corect îndreptate, le includ.

Aceasta este o știință foarte exactă, nu există sentimente în Cabala. Conține legi precise, formule, forțe, precum și apropierea și distanțarea lor reciprocă și modul în care, conectându-se între ele la diferite niveluri, formează tot felul de forme: linii din dreapta și din stânga. Astfel, anumite sentimente sunt trezite dar numai pentru a controla acest proces.

Ne ridicăm de la o senzație la alta până când începem să simțim Creatorul. Dar toate aceste sentimente nu sunt în noi, nu în ego-ul nostru, ci în calitatea dăruirii pe care o dezvoltăm în noi înșine. Este un raționament superior care nu se bazează pe sentimentele noastre, deoarece sentimentele vin după rațiune.

În primul rând, mintea evoluează, ceea ce dezvoltă autocontrolul, înțelegerea tuturor acțiunilor și abia după aceea iese un sentiment din partea ta. Acesta este un nivel complet diferit de existență – dincolo de natura noastră actuală.

KabTV “Am primit un apel. Recomandări de cărţi” 112.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: