Uită-te în tine însuţi şi nu te întoarce

Întrebare: Cum pot verifica dacă intenţia mea este îndreptată cu adevărat către Creator? Ce test practic oferă ştiinţa Cabala pentru asta?

Răspuns: Cabala oferă ceva foarte simplu: lucrează în grup, ceea ce îţi accelerează dezvoltarea ta personală şi îţi furnizează un teren de practică. Înăuntrul grupului o persoană poate găsi locul pentru revelaţia Creatorului, locul pentru a dărui Creatorului. În general ne atingem scopul prin studiul reciproc şi unificarea cu prietenii.

În acelaşi timp, indiferent de ceea ce facem, este important să subliniem că noi nu ne suprimăm egoismul, încercând să fugim de senzaţiile rele. De fapt, o persoană îşi petrece marea parte a timpului acoperindu-şi egoul.

Înăuntrul nostru se află ură, invidie, pofte, ambiţie şi alte atribute ale interacţiunii cu alţii. Câteodată, aceste dorinţe sunt atât de mici încât o persoană nici măcar nu discerne răul din ele. Totuşi, de câte ori mă uit la cineva, în mod inconştient sau conştient, fac un calcul: cât de bun sunt eu faţă de el, cât de mult îl accept, cât de multă putere am asupra lui, cât de mult îl pot folosi, etc.

Întotdeauna trebuie să mă simt într-un fel mai înalt decât aproapele. Chiar dacă nu am nimic de criticat, sunt totuşi mai mare.

Astfel, dacă nu umbresc atitudinea mea egoistă, atunci în fiecare secundă descopăr o oportunitate să lucrez. În general, senzaţiile mele se numesc ură nefondată. Natura mea îmi dictează să simt asta către fiecare persoană. Dar pot construi imediat o atitudine bună, iubire, deasupra ei?

Urasc fiecare persoană pentru un motiv oarecare şi, dacă nu ascund acest lucru de mine, atunci eu pot lucra fără încetare până când fiecare situaţie se transformă într-un mijloc pentru a ajunge mai aproape de Creator.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 1/6/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: