De ce viață să te bucuri?

544Esența adunării este ca toată lumea să fie într-o singură unitate și ca toți să caute un singur scop: să-l găsească pe Creator. În fiecare grup de zece există Shechina [Divinitatea]. În mod clar, dacă sunt mai mult de zece, atunci există o revelație mai mare a Shechina. Astfel, fiecare ar trebui să fie împreună cu prietenul său și să vină la el pentru a auzi de la el cuvinte despre lucrarea Creatorului și despre cum să-l găsească pe Creator. Ar trebui să anuleze în fața prietenului său, iar prietenul său ar trebui să facă același lucru față de el și așa ar trebui să facă toată lumea (Maor VaShemesh, „VaYechi”).

Trebuie să adaptăm practic ceea ce studiem la relațiile dintre noi în grup. Altfel nu va ieși nimic din asta; este doar o pierdere de timp.

În astfel de cazuri, Rabaș a spus: „Dacă cineva nu dorește să participe la un grup, ce să facem? Lăsați-l să plece și să se bucure de viață.”

Sunt două variante: fie bucurați-vă de viața de pe străzi, fie bucurați-vă de viața într-un grup care vizează Creatorul. Altfel, nu ești nici în una, nici în alta. Omul doar se consumă singur, ceea ce este cel mai rău dintre toate.

Din Convenția internațională „Să ne ridicăm deasupra noastră” 1/6/22, „Apropierea Creatorului prin rețeaua de conexiuni dintre noi”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: