Fără om lumea nu există

928Întrebare: Spațiul tridimensional plus timpul, există aceste patru dimensiuni sau sunt o iluzie? Sunt sau nu acolo?

Răspuns: Aceasta este iluzia structurii noastre și de aceea simțim spațiul în acest fel și îl împărțim astfel.

Întrebare: De ce ni se dă această iluzie?

Răspuns: Nu putem exista într-un spațiu deschis în care nu există nici o bază de măsurare, pentru exprimarea a ceva. Prin urmare, cele trei axe și a patra, care este timpul sunt ceea ce avem nevoie pentru a nu vorbi deloc despre starea noastră.

Întrebare: Dar aceste trei axe, în principiu, caracterizează poziția actuală a unei persoane în spațiu. A patra axă este timpul. Există un trecut și un viitor. Chiar există sau nu?

Răspuns: Există în raport cu o persoană. Totul este doar în noi, la fel ca aceste axe. Iar ceea ce este în afara noastră, nu putem spune.

Întrebare: Dacă îmi amintesc trecutul sau mă gândesc la viitor, este ceva care mă afectează în momentul prezent?

Răspuns: Firește. De fapt, nu există timp. Acesta este sentimentul nostru pur subiectiv și îl împărțim în trecut, prezent și viitor.

Întrebare: Atunci sunt în trecut; este iluzia mea că sunt în prezent și simt așa, și simt în acest fel?

Răspuns: Măsurăm întotdeauna un lucru în raport cu celălalt.

Întrebare: Chiar au existat dinozaurii?

Răspuns: Nu putem vorbi despre ceea ce a existat și ceea ce nu există acum, pentru că este vorba despre simţirea unei persoane. O persoană face săpături, scoate câteva oase de acolo, le ia ca oase de dinozaur, le alcătuiește scheletele. Totul este frumos, bine. Dar aceasta este totul despre percepția noastră asupra lumii. Nu ne putem imagina altceva decât trecutul, prezentul și viitorul, iar persoana care observă toate acestea atribuie niște vectori acestor stări.

Întrebare: Dacă totul este caracterizat în raport cu o persoană, atunci în principiu, se poate deplasa dintr-un loc în altul, poate schimba locul și, în general totul se învârte în jurul său? Putem spune că nu omul este pe pământ, ci pământul și sistemul solar care se învârt în jurul lui?

Răspuns: Nu. Totul este în persoană, în simţirea sa. Niciun om – nicio lume.

KabTV “Cabala Expres” 4/12/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: