Garanție reciprocă mai mare și mai mare

Nu există o acțiune mai importantă decât implementarea practică a guaranţiei reciproce.  În acest sens, este necesar să luăm în considerare orice stare, întregul proces prin care trecem și rezultatul final al acestuia. Fiecare moment al vieții ar trebui să fie îndreptat către un singur scop: către o abordare din ce în ce mai mare la conceptul de garanție reciprocă.

Și dacă stabilim acest lucru corect, vom vedea imediat cum întreaga noastră viață capătă o culoare complet diferită și toate problemele, inclusiv criza cauzată de coronavirus, dispar una câte una. La urma urmei, ele au un singur scop: să ne trezească la garanția reciprocă.

Prin urmare, pentru orice defecțiune, mică sau mare, există o singură modalitate de remediere – numai prin consolidarea garanției noastre reciproce. Ar trebui să încercăm să ne gândim la asta în fiecare zi, mai ales după ultimul congres, în care am început deja să construim această garanție reciprocă între noi și toți locuitorii acestei lumi, și vom continua această cale.

Creatorul  nu există până când nu construim acest concept prin uniunea și garanția noastră reciprocă. Și atunci El este revelat și începe să existe pentru noi.

Creatorul este ceea ce ne unește. Dacă tratez grupul ca un întreg în care nu există nicio diferență între noi, atunci în cadrul acestui concept încep să simt Creatorul. Creatorul este puterea de unificare pe care o putem genera, dacă ne străduim pentru unitate și sprijin. Nu există Creator fără creație. Această putere este scopul unirii noastre.

Știm dinainte că există o astfel de stare în care să fim uniți împreună, în garanție reciprocă, ca o singură persoană. Ne îndreptăm către această stare cu rugăciunea, vrem să extragem din ea putere. Această stare există deja și trăiește, pentru că este eternă. Trebuie doar să o dezvăluim în practică.

Aceasta este diferența dintre garanția reciprocă, care încă se dezvoltă și se schimbă între noi, și garanția reciprocă pe care ne străduim să o obținem ca urmare a unificării noastre absolute.

Garanția reciprocă este legea generală a conexiunii corecte dintre noi. Iar conceptul de Creator este dezvăluit atunci când ne alăturăm cu adevărat ca unul. Și apoi, în cadrul acestei unități, înțelegem idealul unirii complete, perfecte, care se numește Creatorul.

Nu putem realiza această conexiune completă cu un singur salt și, prin urmare, există 125 de pași, 125 de pași creați de lumina superioară, atunci când se răspândeşte de sus în jos. Prin urmare, avem ocazia, pas cu pas, de a obține un grad tot mai mare de garanție reciprocă între noi și, ca generalizare a acestei stări, cu Creatorul.

Cineva poate judeca despre Creator doar din cadrul unui Kli și, prin urmare, în interiorul conceptului de garanție; o garanție cu Creatorul se obține într-un grup. Aceasta înseamnă că toată munca are loc între noi.

O garanție este o condiție pentru curgerea vieții într-un corp comun, metabolism, flux de forțe, lumini, dorințe, o condiție pentru viață. Prin urmare, nu există mici și mari în ea.

Întreaga natur acționează în conformitate cu legea garanției reciproce universale, altfel nu ar putea exista. Dar acesta este un pas inconștient, la care obligă instinctul natural. În timp ce oamenii, care se află deasupra nivelului mineral, vegetal și animal sunt obligați să îndeplinească legea garanției reciproce la nivelul uman al alegerii lor, prin eforturile lor, rugăciune și asistență reciprocă.

Din Lecţia zilnică de Cabala 8/18/20, Scrieri ale lui Baal HaSulam, „Arvut (garanție reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed