“Microdzarea — există căi mai bune pentru a creşte creativitatea” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Microdzarea — există căi mai bune pentru a creşte creativitatea

De Alan Rockefeller — Operă proprie, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83445198

Mi s-a spus că există o nouă tendință – de a lua cantități mici de dietilamidă a acidului lisergic (LSD), ciuperci care conțin psilocibină și alte substanțe halucinogene pentru a îmbunătăți creativitatea și randamentul la locul de muncă. Datele științifice din jurul acestei practici, numite „microdozare”, sunt cel puțin neconcludente. Un studiu a constatat că efectele sunt foarte limitate și apar doar dacă credeți în ele în primul rând. Un alt studiu a găsit unele efecte pozitive, dar a găsit și efecte adverse. Înțeleg nevoia de a ne extinde limitele, de a vedea din exteriorul nostru; există un mare apel la el. Cu toate acestea, există o modalitate mai bună de a face acest lucru și nu implică deconectarea de la realitate, ci opusul ei: o nouă și mai profundă conexiune cu totul.

În loc să ne dezlipim de ceilalți oameni prin droguri, la orice nivel de doză, ar trebui să creștem și să ne adâncim conexiunea cu ei. Procedând astfel, putem începe să vedem lumea „prin ochii lor”, să simțim lumea așa cum o simt ei și să ieșim cu adevărat din noi înșine.

Fiecare persoană trăiește în propria sa lume tridimensională. Când începem să vedem lumea prin ochii altora, obținem dimensiuni nesfârșite ale percepției noastre. Mai mult, realitatea pe care o vedem prin alți oameni mărește și o îmbogățește pe cea pe care o vedem prin proprii noștri ochi. Aceste „universuri paralele” nu intră în conflict, ci mai degrabă se împletesc într-o imagine mai plină și mai completă a realității.

Tot ce trebuie să facem pentru a realiza acest lucru este să ne schimbăm intenția în interacțiunile noastre cu ceilalți. În loc să căutăm să câștigăm de la alții cât de mult putem pentru noi înșine, ar trebui să ne străduim să dăm altora ceea ce putem și când putem. Folosirea acestei tactici ne va dezvălui ce simt ei și cum văd lumea. Singurul lucru care ne împiedică să descoperim aceste noi lumi nesfârșite, care există peste tot în jurul nostru, este intenția noastră de a le exploata mai degrabă, decât de a contribui la ele.

Nu trebuie să ne inversăm atitudinea față de ceilalți dintr-o dată. O putem „microdoza”, începând de unde este mai ușor și cu oamenii mai aproape de noi. Revelațiile pe care le vom descoperi vor fi neapărat și alarmante și iluminatoare. Pe măsură ce progresăm, întreaga noastră viziune asupra lumii se va schimba și percepția noastră asupra realității va fi complet nouă. Este un proces cumulativ, așa că nu trebuie să-l grăbim.

Cu toate acestea, acest proces nu poate reuși singur. Dacă o singură persoană încearcă să-și schimbe atitudinea față de ceilalți, nu va funcționa. Trebuie să existe cel puțin un grup de oameni care să lucreze la asta împreună. Când practică acest lucru între ei, ei se deschid în lumile celuilalt, învață să se simtă unul pe celălalt, se încorporează în lumile celuilalt și întreaga lor percepție se schimbă. Odată ce obțin acest lucru unul cu celălalt, noua lor percepție se va reflecta asupra modului în care văd lumea în general și vor putea să aplice cunoștințele în toate aspectele vieții lor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed