“Limitele dezvoltarii tehnologiei” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Limitele dezvoltarii tehnologiei

Contrastul evident dintre realitatea reală și viața pe care am putea-o trăi devine din ce în ce mai dureros. Este dureros pentru că am putea trăi în paradis. În schimb, ne facem viața un iad pe pământ prin propriile noastre fapte.

Pe de o parte, unele părți ale umanității au experimentat toate etapele de dezvoltare, de la epoca de piatră prin epoca bronzului și a fierului, la feudalism și sclavie, la socialism și capitalism, autocrație și democrație. În același timp, alte părți ale umanității sunt blocate undeva în acele trei perioade timpurii. Diferența dintre etapele de dezvoltare în diferite locuri ale lumii creează lacune în fiecare aspect al vieții oamenilor și împiedică progresul umanității.

Într-o astfel de stare, tehnologia oricât de avansată nu poate ajuta. Chiar și acolo unde este introdusă, oamenii o folosesc pentru a se maltrata unii pe alții, mai degrabă decât pentru a ridica umanitatea la înălțimile pe care le-ar putea atinge. Prin urmare, soluția la problemele umanității nu constă în mai multă tehnologie, ci într-o educație adecvată care va ridica umanitatea din barbaria abuzului și anihilării reciproce.

Ceea ce trebuie să se schimbe acum nu este modul în care comunicăm, ci modul în care ne conectăm unii cu alții. Dacă ne ridicăm din atitudinea de belicozitate constantă și încetăm să acționăm ca niște clanuri de oameni ai cavernelor care se luptă pe terenurile de vânătoare, dacă începem să acționăm ca o societate umană globală care am devenit, vom putea maximiza beneficiile tehnologiei de dragul tuturor, a omenirii.

Cred că este deja evident că azi agresiunea nu plătește. Lumea nu mai tolerează bătăușii.

Trebuie să ajungem să vedem că întreaga structură și direcția evoluției sunt către o colaborare și o cooperare sporită. Deși natura a creat forțe contradictorii, în natură nu există războaie; există complementaritate. Fiecare element din natură este dependent de opusul său și-l susține. Dacă am înțelege acest lucru, am culege beneficiile complementarității în loc să încercăm fără speranță să-i distrugem pe cei pe care îi considerăm inamici.

În orbirea noastră, nu vedem că propria noastră supraviețuire și prosperitate depind de supraviețuirea și prosperitatea acelor dușmani. Dacă am putea vedea acest adevăr simplu, am înțelege nebunia războiului.

Nu avem idee ce puteri vom dezlănțui atunci când începem să cooperăm, mai degrabă decât să ne anihilăm. Tot ceea ce lucrează în prezent împotriva noastră va începe să funcționeze în favoarea noastră, pentru că și noi vom lucra în favoarea lui.

În prezent, simțim că toţi se străduiesc să distrugă sau să domine totul și pe toți ceilalți. Complementaritatea înseamnă exact opusul: totul susține și sprijină totul și pe toți ceilalți. Dacă universul nu ar funcționa în acest fel, nu ar exista nici măcar o fracțiune de secundă. Odată ce înțelegem acest lucru și începem să operăm în consecință, vom descoperi o nouă realitate a puterilor nemărginite și a abundenței, care lucrează toate în favoarea noastră.

Singura modalitate de a face aceste descoperiri este să ne schimbăm atitudinea, așa cum s-a spus mai sus, de la belicozitate la cooperare. Toate rupturile și vrăjmășiile pe care le percepem în prezent în umanitate vor dispărea și oamenii vor lucra ca o singură unitate, ale cărei elemente își îndeplinesc rolurile respective în perfectă armonie cu toate celelalte elemente din creație.

Dezvoltarea tehnologică nu va fi o problemă, deoarece complementaritatea va asigura că fiecare primește exact ceea ce are nevoie, atât cât are nevoie și exact când are nevoie. Simpla schimbare a mentalității ne va introduce în era abundenței.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed