“Noua politică americană privind aşezările israeliene ar putea favoriza pacea (Newsmax)

Pentru a stabili recordul, inversarea unei poziții americane, veche de patruzeci de ani, cu privire la politica aşezărilor Israelului din West Bank, ca fiind „în contradicție cu dreptul internațional”, este o declarație semnificativă și pozitivă.

În primul rând, dacă ajută la repararea diviziunii din țesutul social al Israelului, aceasta va ajuta la ușurarea drumului către pace. După remedierea conexiunilor în poporul Israel, liniștea cu vecinii noștri va urma natural și fără probleme.

Schimbarea politicii externe americane, anunțată de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, este în acord cu aprecierea din 1981 a președintelui Ronald Reagan, potrivit căreia așezările din teritoriile cucerite de Israel în războiul din 1967 nu au fost „inerent ilegale”.

Cu toate acestea, această apreciere contrazice pozițiile U.N., europene, ale Orientului mijlociu și palestiniene, în această privință. Comunitatea internațională consideră că, în general, așezările sunt nelegitime, susținând că aceasta erodează posibilitatea unui viitor stat palestinian care să includă zone disputate în Iudeea și Samaria.

Declarația de la Washington a fost respinsă de reprezentanții Rusiei, Iordaniei, Turciei și Uniunii Europene, ceea ce nu este o surpriză. Națiunile lumii vâneaza în mod constant Israelul, fără nicio ezitare de a presa Israelul fără milă, în comparație cu ceea ce cer de la vecinii lor sau de la orice altă țară.

De ce este Israelul întotdeauna, punctul focal al lumii?

Ne-am putea întreba de ce este Israelul tratat diferit faţă de alte națiuni, atrăgând o asemenea atenție globală. Este așa pentru un motiv. Lumea simte subconștient, că evreii dețin cheile pentru un viitor bun, dar cumva păstrează secretul unei lumi mai bune.

Prin urmare, națiunile lumii ne împing din spate și nu se vor odihni până când nu vom oferi ceea ce se așteaptă de la noi.

Națiunea noastră evreiască a fost fondată de strămoșii noștri, bazată pe respectarea condiției de a fi „ca un singur om, cu o singură inimă”. Împreună, poporul nostru a descoperit și a perfecționat metoda de a se ridica deasupra intereselor personale, ale egoului, pentru a hrâni grija autentică unul pentru celălalt.

Au descoperit o forță unificatoare pozitivă care le-a ghidat fiecare mișcare și, timp de secole au reușit să se unească, deasupra separărilor.

Cu toate acestea, în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, națiunea evreiască a cedat urii nefondate, ceea ce a dus la exilul și dispersarea lor finală.

Starea spulberată de separare rămâne în continuare în inimile noastre și este astăzi, cauza principală a numeroaselor probleme.

Prin urmare, reconstruirea unității noastre evreiești este soluția-cheie, care poate restabili o stare de armonie suficient de profundă pentru a pătrunde tot ceea ce ne înconjoară și întreaga lume.

Aceasta este tocmai obligația noastră morală și spirituală, ca popor, de a „fi lumină pentru națiuni”, servind ca un exemplu pozitiv pentru lume. Este mandatul existenței noastre ca națiune, precum și pentru Țara lui Israel în care locuim.

După cum a scris Rav Abraham Isaac Kook, primul rabin șef din Țara lui Israel, „În Israel este secretul unității lumii” (Orot Kodesh).

Pacea ar trebui să înceapă acasă

Până când nu ne vom reconstrui starea de coeziune, de care umanitatea are nevoie azi, națiunile lumii nu vor accepta existența noastră ca evrei individuali sau ca națiune evreiască suverană. Prin urmare, pacea trebuie să înceapă acasă, între evrei. Când ne ridicăm peste diferențele noastre și atingem o anumită măsură de unitate, toată lumea va beneficia. În caz contrar, lumea va continua să învinovățească evreii și Israelul pentru necazurile lor.

Noi suntem purtătorii metodei de corectare a ego-ului și a diviziunii care ne distruge lumea. În primul rând, însă, trebuie să învățăm cum să implementăm corectarea între fiecare, pentru a putea să o transmitem.

Acea metodă de „acoperire cu dragoste a tuturor crimelor”, așa cum a spus regele Solomon (Proverbe 10:12), a fost întotdeauna și va fi întotdeauna arma noastră pentru supraviețuirea și prosperitatea noastră.

Restabilirea conexiunii pe care am obținut-o odată este procesul de pace, de care avem nevoie cel mai mult.

Cu cât începem mai devreme, cu atât mai repede vom găsi calmul și liniștea pentru toți.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: