“Ce au SUA de câștigat” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Ce au SUA de câștigat

Miercuri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat Congresului Statelor Unite. Zelenski „a cerut Statelor Unite să „facă mai mult” prin implementarea unei zone de interdicţie a zborului, oferind avioane suplimentare și sisteme de apărare aeriană și creând o nouă alianță de securitate”. La scurt timp după discurs, președintele Biden a promis „800 de milioane de dolari în asistență de securitate”, inclusiv „800 de sisteme antiaeriene Stinger, 100 de drone” și alte arme și muniții.

Americanii sunt foarte precauți. Până acum, nu au dat Ucrainei avioane de luptă și au împiedicat Polonia să îi dea 28 de avioane MIG-29, argumentând că ar putea împinge războiul spre un conflict global, deoarece Polonia este membră cu drepturi depline a NATO. În ciuda cererii lui Zelenski, SUA nu au declarat o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei pentru a evita un conflict direct cu Rusia.

Judecând după rezultate, cred că până acum SUA s-au comportat corect. Inteligența lor cu privire la intențiile lui Putin pare să fi fost corectă, iar analizele lor asupra situației care se desfășoară par să se materializeze. Ei merită credit pentru asta.

În prezent, SUA câștigă cu siguranță din această situație. Alături de aliații săi din NATO, epuizează Rusia, îi epuizează forța militară și îi epuizează resursele într-un război pe care Rusia nu-l poate câștiga. Scopul Americii este simplu: să golească Rusia de arme, muniții și provizii și să o reducă la tăcere pentru mult, mult timp.

Nu cred că SUA sau NATO au planuri de a invada Rusia sau de a ocupa vreunul dintre teritoriile acesteia. Este mai mult o măsură preventivă decât o strategie ofensivă.

SUA controlează deja NATO. Odată ce Rusia va ieși din jocul puterii globale, o va lăsa doar pe China să se ocupe, iar în opinia mea, America nu consideră China o amenințare militară.

Nu este ca și cum China nu vrea să domine lumea, pentru că o face. Cu toate acestea, chinezii nu au o abordare inerent agresivă. Ei vor să domine prin puterea lor de muncă și puterea de cumpărare, mai degrabă decât prin ocupația militară. După părerea mea, vor reuși.

Cea mai tristă parte a poveștii este însă poporul ucrainean. Nimănui nu-i pasă de ei; ei sunt carnea de tun în acest război. SUA îi folosește pentru a epuiza Rusia și a-i epuiza puterea, rușii distrug Ucraina în efortul de a-și dovedi puterea până când nu mai rămâne nimic din ea, iar între acestea două, ucrainenii sunt uciși masiv și țara lor devastată.

În acest moment, SUA nu au niciun interes să pună capăt războiului, nu înainte de a-și atinge scopul: epuizarea Rusiei. Prin urmare, după toate probabilitățile, va continua să sprijine Ucraina atât cât este necesar pentru ca aceasta să lupte în continuare, dar nu să câștige. Dacă Ucraina învinge Rusia înainte ca armata rusă să fie eliminată, atunci SUA nu și-ar fi atins obiectivul. Prin urmare, concluzia sumbră este că, cu cât războiul continuă mai mult, cu atât este mai bine pentru SUA și NATO și cu atât mai rău pentru Rusia și Ucraina.

Acest război este groaznic, ca orice război. Din păcate, omenirea nu învață altfel. Toate lecțiile pe care le-am învățat, le-am învățat prin durere. Și acum, omenirea învață o lecție dureroasă: puterea militară nu câștigă războaie.

În ciuda inferiorității lor extreme în soldați, arme, antrenament, resurse și orice aspect militar la care ne putem gândi, ucrainenii nu numai că rămân acolo, dar trec treptat la atac. Ei luptă pentru țara lor, iar avioanele de război, tancurile și navele de război ale Rusiei nu se potrivesc cu unitatea și determinarea lor. Lecția pe care ar trebui să o învățăm cu toții din acest război este că, în cele din urmă, solidaritatea și responsabilitatea reciprocă vor triumfa; acestea sunt instrumentele de mâine pentru succes. Ce păcat este că lecţia vine sub formă de vieți omenești și suferinţă!

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed