De ce ne pedepseşte Natura prin acest Coronavirus?

Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât natura ne cere într-un mod mai strict să păstrăm echilibrul între primire și dăruire. Nu suntem în măsură să păstrăm acest echilibru și, cu cât avansăm mai mult, suferim tot mai mult.

Asupra noastră nu acționează doar niște forțe negative. Situația actuală este rezultatul faptului că există un dezechilibru în creștere între forțele de primire și dăruire. Forța de primire sau dorința de a primi plăcere crește constant și nu este compensată, corectată de dorința de a dărui. Acesta este motivul pentru care natura pare că ne pedepsește. Nu este un sistem primitiv în care primim instantaneu pedeapsa și înțelegem ce se întâmplă, ca atunci când pui mâna în foc, te arzi și data viitoare ești atent. Sistemul naturii este enorm și complex, așa că atunci când primim o reacție negativă nu știm exact de unde provine și care este cauza ei.

Asta înseamnă că nu este ușor să învățăm. Umanitatea nu și-a dat încă seama că egoismul este cel care provoacă toate nenorocirile din lume. Nu dăm vina pe propriul nostru egoism, care crește constant, ne conduce și ne obligă să primim întotdeauna doar pentru binele nostru, prin orice mijloace. Nu suntem în stare să înțelegem acest lucru, oamenii cred că totul este în regulă cu ei.

Umanitatea nu vede că dorința de a primi plăcere este o forță greșită. Mai mult, egoismul este motorul progresului și fără el ne-ar fi imposibil să nu ne întoarcem în peșteri. Prin urmare, nu avem de ales și dezvoltăm din ce în ce mai mult dorința egoistă încercând să-i oferim diversele satisfacții pe care le cere.

În ultimul timp, în ego-ul nostru, am continuat să alimentăm excesiv dorința de a consuma, pentru a vinde mai mult și a câștiga mai mult. Acest lucru este definitoriu pentru generația noastră: nu mai fabricăm produse esențiale traiului, ci devenim foarte sofisticați în încercarea de a satisface capriciile egoismului nostru nesăbuit.

Pentru asta ne pedepsește natura: folosim dorința noastră supradimensionată, nestăpânită, de a primi plăcere, care are nevoie de lucruri care sunt inutile pentru viață.

Dorința de a primi este o parte a naturii și se dovedește că folosim natura incorect.

În loc să aducem sistemul naturii în armonie, folosim dorința de a primi așa cum vrem și astfel scoatem natura din echilibru.

În loc să păstrăm echilibrul corect între forța de primire și forța de dăruire, creăm dezechilibre într-o direcție sau în alta și, astfel, distorsionăm natura. Drept urmare, natura lansează diferite molime. Noi le deschidem ușa, prin relațiile incorecte dintre noi.

De unde a apărut coronavirusul sau de unde vor apărea alte virusuri care se vor manifesta în viitor? Din conexiunea incorectă, egoistă, dintre toate părțile societății umane.

Ne aflăm la cel mai înalt nivel al naturii. De aceea, prin relațiile noastre greșite, răsucite, provocăm distorsiuni la nivelele inferioare: în regnul animal, vegetal și chiar mineral. La nivelul actual vedem că pe întregul glob explodează cataclismele: taifunuri, erupții vulcanice, încălzire globală sau îngheț.

Distorsiunile la nivel vegetal ne vor aduce în punctul în care nu vom avea nimic de mâncare. La nivel animal vom vedea tot felul de epidemii și s-ar putea să existe mii de astfel de viruși. În afară de aceasta de azi, mai trebuie să parcurgem și invazia de lăcuste, ca în plăgile egiptene.

Noi provocăm toate aceste plăgi, cu propriile noastre mâini, raportându-ne între noi într-un mod distorsionat. Astfel generăm tot felul de manifestări urâte la nivelele inferioare, care consumă toate rezultatele muncii noastre, ca o tumoră canceroasă.

În asemenea condiții, coronavirusul este o corectare, o compensare a distorsiunilor pe care le producem la nivel spiritual, în conexiunea dintre noi. Drept urmare, distorsionarea se dezvăluie chiar și la nivelurile inferioare, obligându-ne să ne schimbăm, să ne corectăm.

Mulţumită coronavirusului, deja fabricăm mai puține mărfuri, călătorim mai puțin și ne distrăm mai puțin. Umanitatea s-a potolit și și-a potolit egoismul arogant care distrugea întreaga planetă.

Dacă epidemia se înrăutățește, lumea se va opri complet: toată lumea va rămâne acasă în loc să zboare dintr-un capăt la celălalt al lumii, vom înceta să mai facem tot felul de lucruri prosteşti.

Ieri, ştirile au arătat un aeroport complet gol.

Aceasta este o corectare; de ce ar trebui oamenii să se grăbească undeva? Acum vom avea timp să ne gândim de ce facem asta. Deodată, ne vom întreba îngroziți: Ce facem? De ce-am călătorit și am cheltuit bani, pe care a trebuit să-i câștigăm muncind suplimentar?

Acum putem să stăm liniștiți și să ne gândim. Într-adevăr, avem la ce ne gândi. Putem comunica între noi, putem face ceva util. Care este beneficiul vizitării unor pietre în Roma sau Paris? Mai degrabă mă uit la prietenii, la vecinii și la familia mea. În sfârșit, îmi voi vedea copiii pentru că am uitat deja cum arată. Le-am uitat chiar şi numele.

Rezultă că aceasta este o corectare. Este util ca umanitatea să se oprească. Să-și simtă neputința și incapacitatea de a controla totul. Este posibil ca natura să ne oprească într-o clipă și să facă ce vrea cu noi.

Dacă mâine ar apărea un virus în agricultură, ce vom mai mânca? La acest lucru ar trebui să ne gândim în loc să ne ucidem reciproc și să jucăm jocuri politice. Nu poți acționa egoist dacă nu ai ce mânca. Atunci vom începe să ne gândim la viață și nu la controlul întregii lumi.

Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabalah 3/5/20 Scrierile lui Baal HaSulam, „Pacea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: