“Depășirea conflictelor în relații – O soluție care funcționează cu adevărat (și nimeni nu o vrea)” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDepășirea conflictelor în relații – O soluție care funcționează cu adevărat (și nimeni nu o vrea)

Fiecare relație trece prin conflicte. Sunt neplăcute, dar inevitabile. Depășirea conflictului este necesară pentru a adânci și întări o relație. Poți avea încredere că o relație va dura doar dacă a depășit mai multe conflicte. Problema este că, deoarece conflictele sunt neplăcute și adesea înspăimântătoare, încercăm să le evităm. Dacă știm să le acceptăm și să ne ridicăm conexiunea la un nivel superior depășindu-le, nu ne vom teme de ele și vom putea rezolva aproape orice conflict.

Conflictele provin din interese conflictuale. Acest lucru este evident. Când vreau un lucru și partenerul meu vrea altceva, mă enervez. Acest lucru este valabil în orice relație – cu oamenii, cu animalele de companie și chiar cu mașinile (gândește-te la blestemele pe care le arunci asupra mașinii tale dacă nu pornește într-o dimineață rece).

Când vine vorba de parteneri, soluția este simplă, dar foarte greu de făcut: sărutați-vă. Exact în momentul furiei, fă opusul.

La un nivel mai profund, trebuie să înțelegem că fiecare persoană are dorințe diferite, gânduri diferite și o abordare diferită a vieții. O relație este fuziunea a două sau mai multe persoane diferite într-un întreg. Într-o relație bună, diferențele dintre ei ajută fiecare partener să-și dezvolte calități și perspective pe care nu le-ar dezvolta dacă nu ar fi relația. Într-o relație negativă, luptele pentru putere înăbușă creșterea partenerilor, asupriții și asupritorii devin stagnanți și înrădăcinați în opiniile lor, iar iubirea dintre ei se dizolvă.

O relație bună necesită muncă. Relația negativă este cea naturală. Pentru a construi una pozitivă, trebuie să accept că și cealaltă perspectivă are merite, deși nu este perspectiva mea. Dacă o accept, ceea ce necesită ceva experiență în „luptă”, voi descoperi că cealaltă perspectivă îmi oferă idei și perspective pe care nu le-aș putea dezvolta singur.

Rezultă că să-ți săruți partenerul exact atunci când ești supărat, nu înseamnă că nu mai ești supărat, ci că apreciezi și îți pasă de partenerul tău chiar dacă ești supărat și că mânia ta nu îți alungă iubirea. Este o afirmare a puterii conexiunii tale.

Regele Solomon, despre care se spunea că este cel mai înțelept dintre oameni, a spus despre această abordare: „Ura stârnește ceartă și iubirea va acoperi toate crimele” (Prov. 10:12). Cu alte cuvinte păstrați ura, dar acoperiți-o cu iubire; faceţi iubirea mai importantă decât furia voastră temporară.

Beneficiile pe care le veți culege sunt enorme. Când gestionăm conflictele în acest fel, nu ne schimbăm doar pe noi înșine, ci ne schimbăm și partenerul. Fără să spunem un cuvânt, fără să predicăm sau să admonestăm, ci pur și simplu prin propriul nostru exemplu, deschidem calea către o relație sănătoasă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed