Devino un element folositor al societății

Întrebare: Atragerea oamenilor să lucreze poate fi divizată în trei metode. Prima este munca forțată (sclavia, iobăgia). A doua este munca forțată din punct de vedere economic pentru a câștiga un mijloc de trai. Și a treia este munca voluntară, după voie, atunci când o persoană, probabil nu are nevoie de niciun mijloc pentru existență.

Conform cu legea trecută de ONU, o persoană are dreptul la muncă obligată. Sunt țări în care oamenii au fost chiar testați pentru parazitism. Crezi că asta este corect? Dacă o persoană nu lucrează, statul ar trebui să o oblige?

Răspuns: Depinde de care stat și în care timp. Dar în principiu o persoană este obligată să lucreze; altfel ea va cădea în mâinile societății, care va trebui să aibă grijă de ea.

Un parazit nu va fi aruncat departe pentru a muri într-o pădure, să fie devorat de animalele sălbatice. El trebuie să trăiască în societate, ceea ce înseamnă că ea va avea grijă de el. Dacă sunt o grămadă de asemenea oameni paraziti, atunci noi trebuie să ne luptăm cu ei. Până la urmă noi nu permitem nimănui să conducă asupra noastră. De ce să se bucure acești oameni de fructele muncii noastre?

Întrebare: Adică pentru parazitism vei fi pedepsit de lege?

Răspuns: Eu sunt pentru ca fiecare persoană din societate să treacă printr-un sistem permanent de educație și creștere, care nu se va termina până la sfârșitul zilelor sale. Și pe baza rezultatelor creșterii sale, el însuși va fi atras să fie un element folositor al societății.

Întrebare: Declarația ONU a Drepturilor Omului susține că toată lumea are dreptul la muncă și să aleagă un loc de muncă. Cine ar trebuie să aleagă slujba: o persoană în sine sau societate?

Răspuns: Societatea ar trebui să educe o persoană astfel încât ea să vadă unde poate să fie de cel mai mare folos societății. În plus, ea trebuie să fie sub autoritatea societății și să acționeze în conformitate cu ea. Adică societatea este principala, iar o persoana este secundară.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 6/4/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed