“Există jocuri spirituale pentru a le juca într-un grup și pentru a înțelege spiritualitatea într-un mod ușor?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Există jocuri spirituale pentru a le juca într-un grup și pentru a înțelege spiritualitatea într-un mod ușor?

Un joc spiritual este unul care ne ridică de la gradul animal, în care considerăm beneficiul personal în locul beneficiului celorlalți, până la gradul uman, în care dăm prioritate beneficiului celorlalți și al naturii în locul celui al nostru.

Un astfel de joc implică învățarea și participarea la un grup de indivizi care împărtășesc scopul comun de a atinge spiritualitatea și, în mod specific, tratând dezvoltarea spirituală ca pe un joc, ne construim pe noi înșine ca ființe umane în sensul deplin al termenului („uman” [„Adam” în ebraică] provine din sintagma „similar cu cel superior” [„Adameh le Elyon”]).

Deși în lumea noastră este obișnuit să ne gândim la jocuri ca fiind banale și distractive, dacă urmărim spiritualitatea, atunci jocul spiritual are cea mai mare importanță și seriozitate. Jucând acest joc, ne adaptăm treptat la lumea spirituală, până când ne vom asemăna ei complet.

Acest joc presupune să ne adunăm într-un mediu care ghidează și susține progresul spiritual, care include un grup, cărți și un învăţător spiritual, iar acest mediu prezintă starea spirituală superioară în care dorim să intrăm.

Deoarece lumea spirituală este caracterizată prin calități de dăruire, iubire și conexiune pozitivă, care este contrară lumii noastre fizice – calități de primire, respingere și diviziune – atunci, pentru a deveni spiritual, trebuie să ne includem pe noi înșine într-un mediu în care membrii săi învață, acționează și dau exemplu de calități spirituale, în funcție de capacitățile lor. Implicându-ne într-un astfel de mediu, absorbim treptat acele calități, iar apoi dintr-un joc în care acționăm și „jucăm” calități spirituale între noi, ajungem în cele din urmă la o stare în care simțim diferența dintre starea noastră egoistă fizică și starea spirituală pe care grupul nostru o proiectează asupra noastră – care apoi activează o dorință sinceră – rugăciunea – care ne transformă spiritual. Dacă dorința noastră este sinceră, fără niciun beneficiu pentru sine legat în interior, atunci ea primește un răspuns și descoperim sufletul nostru etern.

Bazat pe prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 1/3/21. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: