Ghid pentru mese rotunde, partea 8

Întrebare: Atunci când se țin mese rotunde, nu trebuie să existe dispute sau critici. Puteți critica ideea în sine, dar nu unul pe celălalt. Ar trebui criticile să fie constructive?

Răspuns: Cearta și critica nu sunt permise, doar clarificarea punctului de vedere al oponenților, lămurind minuțios de ce gândește așa și nu altfel.

Întrebare: Ce ar trebui să facem dacă după clarificări se formează două sau trei opinii?

Răspuns: Continuați să analizați amănunțit până găsiți ceva în comun. Sau puteți ajunge la mai multe concluzii, dar acestea ar trebui să exprime opinia generală a tuturor, care a condus la două sau trei decizii. Într-un caz, așa, cu altul, așa și cu al treilea, așa.

Întrebare: Dacă ne hotărâm la o masă rotundă unde să organizăm un eveniment, cum ar fi un picnic, atunci a ajunge la două sau trei opinii nu contează prea mult. Și dacă rezolvăm probleme la nivel național, trebuie să ajungem la o singură opinie, la o singură decizie?

Răspuns: Masa rotundă trebuie să se încheie cu o rezoluție clară.

Întrebare: Cine spune ultimul cuvânt: Șeful, președintele, moderatorul cercului?

Răspuns: Nimeni. O masă rotundă nu se poate termina cu opinia individuală a cuiva, altfel nu este un cerc!

Întrebare: Să spunem că decidem dacă să introducem sau nu o carantină în țară și ajungem la două opinii. Ce urmează?

Răspuns: Acesta este sfârșitul mesei rotunde și decizia se va lua în afara mesei rotunde. Cum altfel ar putea fi? Este imposibil să îndoiți o masă rotundă sub un fel de linie dreaptă!

Întrebare: Deci, dacă sunteți, să zicem, ministrul sănătății, iar eu sunt ministrul economiei și nu am ajuns la o singură decizie, atunci mergem la președinte, iar decizia finală depinde de el?

Răspuns: Da. Acesta a fost sfârșitul democrației. Președintele decide deja exact ce să facă.

Din „ Management Skills” KabTV 09.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: