Legile naturale și normele juridice

Întrebare: Scrii că dragostea pentru aproape și garanția reciprocă (Arvut) sunt legi ale naturii. Prin urmare, nerespectarea acestora produce toate problemele și cataclismele cu care s-a confruntat omenirea de-a lungul istoriei.

Este posibil să demonstrezi și să arati științific daunele cauzate de nerespectarea acestor legi și apoi să le introduci ca normă legală, astfel încât să fie protejate de stat cel puțin într-o manifestare externă, care să nu mai vorbească de o senzorială?

Răspuns: Nu puteți impune societății legi și reguli de comportament pe care nu le poate respecta, deși sunt frumoase, corecte și poate chiar adevărate. Ele există în natură.

Dar omenirea nu s-a maturizat încă până la nevoia de a le îndeplini. Poate face doar ceea ce realizează, vede ca o nevoie, înțelege cum să realizeze aceste legi în sine și să creeze un cadru care să le protejeze etc.

De exemplu, știm că există o lege a garanției reciproce (Arvut), potrivit căreia organismele vii interacționează la nivelurile inferioare, dar nu o putem introduce ca o lege de stat, deoarece oamenii nu vor fi în continuare capabili să o respecte.

Dezvăluim legi fizice, chimice și alte legi ale naturii minerale, vegetale și animale, care se află în fața noastră și în care ne aflăm. Prin înțelegerea acestor legi, le explicăm tuturor, deoarece nerespectarea lor implică imediat pedeapsa. Dar, în natură, există astfel de legi in care punerea lor în aplicare sau neîndeplinirea lor nu implică recompensarea sau pedeapsa de moment.

Întrebare: Nu vedem consecințele imediat? Sau vedem, dar nu putem conecta cauza cu efectul?

Răspuns: Da. Prin urmare, nu putem introduce aceste legi ale naturii ca legi ale societății. Trebuie să tragem societatea până la punctul în care realizează sau vede cu ochii săi acțiunea lor la nivelul științelor pământești. Sau astfel pot să fie simți în sine ca legile comportamentului moral, interacțiunea corectă.

Apoi le puteți introduce. În caz contrar, veți rupe societatea, veți face revoluții și veți avea ceea ce era în Rusia când au introdus cu forța relații bune între oameni, deși, fiind egoiste, nu au înțeles deloc de ce li se cerea acest lucru.

Din emisiunea KabTV „Abilități de comunicare” din 09/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed