“Microevoluţia fizică reflectă evoluţia uriaşă din spirit” (Thrive Global)

Thrive Global a publicat noul meu articol: “Microevoluţia fizică reflectă evoluţia uriaşă din spirit

Principalul atribut care se dezvoltă în noi acum, este sociabilitatea noastră. Trecem de la „supraviețuirea celor mai în formă” la „supraviețuirea celor mai prietenoși”.

În mod surprinzător, umanitatea continuă să evolueze, chiar și fizic. Mai mult, ne accelerăm evoluția. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Flinders din Adelaide, Australia, care și-au publicat concluziile în Journal of Anatomy, „Multă lume credea că oamenii au încetat să evolueze. Dar studiul nostru arată că încă evoluăm – mai repede decât în orice moment din ultimii 250 de ani”. Ca urmare a acestei evoluții accelerate, bebelușii sunt „născuți fără dinți de înțelepciune și cu o arteră suplimentară în braț, în timp ce alți bebeluși se nasc cu fețe mai scurte, maxilare mai mici și oase suplimentare în picioare și tălpi”, explică ei. Acestea nu sunt anomalii; sunt mutații naturale la bebeluși sănătoși.

Dacă vom trece prin următorii câțiva ani fără a ne distruge pe noi înșine prin război și vărsare de sânge, vom ieși la celălalt capăt al revoluției interne puternici, uniți și fericiți.

Michael Laitman

Dar aceste schimbări indică mai mult decât evoluția fizică. Ele reflectă transformarea profundă prin care trecem în mentalitățile noastre. Copiii de mâine vor fi diferiţi de noi prin mult mai mult decât o arteră suplimentară sau mai puțini dinți. Vor gândi diferit, se vor simți diferit, vor comunica diferit și, prin urmare, vor construi o lume foarte diferită. Vor fi literalmente o specie diferită. Suntem acum în mijlocul unei transformări istorice, motiv pentru care umanitatea este atât de nesigură cu privire la viitorul său.

Mergem către o eră în care nu ne vom simți ca indivizi distincţi, ci ca un organism compus din nenumărate celule și organe răspândite pe tot globul. Globalizarea în avans și interdependența la care am asistat în secolul trecut se vor schimba din exterior în interior. Ne vom simți conectați nu numai în consumarea mărfurilor, ci și în mintea și inima noastră.

Deja, pandemia de coronavirus ne-a arătat că suntem dependenți unul de celălalt pentru sănătatea noastră. Treptat, vom învăța că suntem dependenți unul de celălalt în gândurile și sentimentele noastre, aspirațiile noastre, visele și obiectivele din viață. Vom descoperi că nu putem lăsa nesupravegheată o parte a planetei, deoarece ar fi ca și cum am fi neglijat o parte din noi înșine.

Nu seamănă cu nimic din ceea ce am experimentat vreodată. Nu este comunismul sau chiar socialismul, ci o nouă mentalitate socială de responsabilitate reciprocă, o dorință de a ne simți aproape de toți oamenii din lume, pur și simplu pentru că ei chiar fac parte din mine.

În prezent, suntem nedumeriți și ne temem pentru viitorul nostru. Dar oricine încurajează conexiunea dintre oameni mai presus de toate diferențele, ar trebui să știe că merge în direcția corectă.

Dacă astăzi ne este frică de diversitate, mâine o vom îmbrățișa. Vom prețui acele micro diferențe dintre noi în mințile, corpurile, culturile, credințele și obiceiurile noastre, deoarece acestea ne vor îmbogăți viața cu culoare și vitalitate.

Principalul atribut care evoluează în noi acum este sociabilitatea noastră. Trecem de la „supraviețuirea celor mai în formă” la „supraviețuirea celor mai prietenoși”. Perioada de tranziție poate fi tumultuoasă, dar o putem parcurge rapid și plăcut dacă o parcurgem împreună.

Dacă vom trece prin următorii câțiva ani fără a ne distruge pe noi înșine prin război și vărsare de sânge, vom ieși la celălalt capăt al revoluției interne puternici, uniți și fericiți. Dar acest lucru se va întâmpla numai dacă acționăm la unison spre acest scop. Dacă nu o facem, atunci natura ne va impulsiona în nenumăratele sale moduri groaznice de a ne transforma, indiferent de dorințele noastre.

— Publicat pe 25 Noiembrie, 2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: