Suntem pe calea către o lume magică

293Întrebare: Admirăm tot felul de descoperiri, dar toate descoperirile noastre umane sunt imperfecte. Între timp natura creează lucruri absolut perfecte. De exemplu, oul de pasăre este considerat una dintre cele mai uimitoare creații ale naturii. Această structură protejează viața nouă de lumea înconjurătoare, permițându-i în același timp să respire. Este suficient de puternică pentru a rezista greutății părintelui care incubează oul, dar este suficient de fragilă pentru ca puiul să spargă oul din interior. Totul este gândit.

De ce noi nu putem crea o structură perfectă, iar natura poate? Poate că trebuie să se schimbe ceva în abordare, astfel încât să putem măcar să ne apropiem de ea?

Răspuns: Poate ne putem apropia de ea, dar este imposibil să creăm același lucru.

Întrebare: Ce este în noi ceea ce nu putem crea la fel?

Răspuns: Nu putem crea còpii ale acțiunilor și rezultatelor Creatorului.

Întrebare: Și nu vom putea niciodată?

Răspuns: Nu. Vom inventa, vom face ceva și poate vom striga că am făcut și mai bine, dar desigur este foarte puțin probabil să reușim. Scopurile și condițiile urmărite de Creator când El a creat bazele vieții, cum ar fi un ou, o celulă și așa mai departe, sunt toate inaccesibile pentru noi, dincolo de controlul nostru și de neatins.

Întrebare: Deci, pentru El a fost opera vieții?

Răspuns: Da.

Întrebare: Când creăm ceva, nu suntem implicați în crearea vieții?

Răspuns: Nu. În general, suntem mânați în acest sens de ambiție, dorința de bogăție, faimă și așa mai departe. Acesta este secretul eșecului.

Întrebare: Tocmai ați menționat secretul pentru care nu putem construi ceva perfect. Suntem capabili să transformăm asta?

Răspuns: Nu, pentru asta trebuie să ne schimbăm pe noi înșine și să ne schimbăm egoismul în altruism. Schimbă scopul existenței tale de la cucerirea naturii la a te cuceri pe tine însuți.

Întrebare: Omul de știință care creează astfel de sisteme este cel care s-a cucerit pe sine?

Răspuns: Nu, nu se cucerește pe sine, ci vrea să cucerească natura. Înainte de a se cuceri, mai trebuie să sufere o transformare.

Întrebare: Cel care vrea cu adevărat să devină așa trebuie să se cucerească pe sine?

Răspuns: Da.

Întrebare: Dacă oamenii de știință care s-au cucerit pe ei înșiși ar fi capabili să creeze ceva, atunci am avea un astfel de ou?

Răspuns: Nu, nu suntem capabili să facem asta. Doar dacă ne plecăm în fața Creatorului și suntem capabili să ne transformăm.

Întrebare: Ce fel de lume vom avea dacă reușim să ne supunem Creatorului?

Răspuns: Vom obține o lume magică în care există doar iubire, concesii și bunătate. Toată lumea va trăi în bucurie, fericire și sprijin reciproc, care este considerată cea mai înaltă manifestare a naturii umane.

Întrebare: Aceasta ar fi lumea celor supuși, iar lumea noastră este lumea celor răzvrătiți?

Răspuns: Ce fel de lume este aceasta? Aceasta este lumea animală.

Întrebare: Suntem inevitabil pe drumul către acea lume? Progresăm către ea prin tot ceea ce ni se întâmplă?

Răspuns: Da.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12/6/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: