Viață nouă 295 – O singură emoție și minte

Viață nouă 295 – O emoție și o minte
Dr. Michael Laitman în conversație cu Oren Levi și Nitzah Mazoz

Ce este conexiunea dintre emoție și intelect? Suntem formați din dorinţă și emoție. Dorința ne obligă creierele să dezvolte noi capacități și să creeze conexiuni între emoții pentru a servi emoțiile. Acest lucru este valabil mai ales în grupuri. Pe măsură ce emoțiile comune create într-un grup devin mai puternice, se va dezvolta și inteligența colectivă.

Astfel, principalul lucru nu este cantitatea sau calitatea realizării personale, ci conexiunea dintre ele. Atunci mintea devine integrală, în acelaşi mod în care natura este integrală. Natura este construită pe relații. În măsura în care ne adaptăm la armonia naturii, adică atunci când membrii unui grup sunt integrați între ei, grupul se adaptează la sistemul naturii și devine mai inteligent.

Cu cât emoția și intelectul nostru sunt rezultatul conexiunii noastre mai mult, cu atât vom reuși mai mult. Trebuie să dezvoltăm conexiunea mai presus de egoismul și ura dintre noi. Putem folosi frecarea, distanța și proiecția din grup ca stimuli pentru a ne conecta deasupra lor. Decalajul oferă intensitatea emoțională necesară pentru a se conecta într-un mod care duce la o capacitate mai mare și un rezultat intelectual strălucit.

Scopul nostru ca echipă este să-i tratăm pe fiecare ca pe cei mai apropiați oameni posibil din lume, să ne imaginăm unii pe alții ca pe cei mai importanți oameni. Vreau să simt ce este important pentru cealaltă persoană și ce îi va aduce fericirea. În primul rând, trebuie să-l studiez pe celălalt și să mă anulez pentru a-l simți. Care sunt înclinațiile lui? Ce urăște? Ce iubește el? Fiecare trebuie să se ridice deasupra egoului său și să-și cultive înclinația de a-l împlini pe celălalt în ceea ce își dorește, de a-i face bine. În al doilea rând trebuie să mă văd ca fiind cel mai mare dintre toți, cineva care este capabil să-i împlinească pe ceilalți și să le aducă influență pozitivă.

Atunci trebuie să ne întrebăm ce vrem cu adevărat să facem împreună. Vrem să ajungem la o conexiune între noi, ca un om într-o singură inimă, similar sistemului de operare al naturii. Scopul grupului este de a construi un simț integral prin care putem simți întreaga natură, cuprinzătoare. Atunci vom ști spre ce să avansăm la locul nostru de muncă și în familia noastră. Ce facem în lume și în viața noastră? Poate fi făcut doar printr-o abordare integrală. Mă străduiesc să vă ajut pe toți să mențineți conexiunea și să ne ajut pe noi toți să realizăm dorința noastră comună împreună.

O soluție integrală este mai presus de natura individuală a fiecăruia. Liderii noștri nu pot face nimic pentru a rezolva problemele lumii pentru că nu simt ce încearcă să facă natura cu noi. Nu noi suntem cei care dețin controlul aici. Egoul învață prin suferință, dar prin ajutorul grupului, printr-o deficiență comună de a rezolva problema care ne stă în fața, vom putea înțelege ce ni se cere. Mintea noastră comună evoluează în funcție de emoția noastră comună și devine adaptată naturii.

Cercetările au arătat că starea emoțională a unei persoane are un efect pozitiv sau negativ asupra sănătății sale. Pentru că sunt conectat la alții, sănătatea mea este influențată de ei. Mediul emoțional, calitatea sistemului de conexiuni dintre oameni, afectează sănătatea fiecărui individ din cadrul acestuia. Un grup cu conexiuni echilibrate îi ajută pe toți cei din grup să se simtă mai bine și să fie mai sănătoși. Trăind în echilibru și armonie – ridicând relațiile dintre noi la un grad mai înalt – va face ca simptomele fizice să dispară.

Pe scurt, orice decizie trebuie să vină din emoția noastră comună, care dezvoltă o minte și un intelect comun între noi. Numai dintr-o astfel de dezvoltare vom putea lua decizii care sunt în armonie cu sistemul mai larg al naturii.

Din KabTV „Viața nouă 295 – O emoție și o minte”, 26.01.14

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed