Calea către pace este prin arme nucleare?

294.2Întrebare: În 1862, în timpul Războiului Civil din SUA, Richard Gatling a inventat pistolul Gatling, o armă cu tragere rapidă cu mai multe țevi. El a sperat că arma va demonstra nebunia războiului și va descuraja războiul pe scară largă. El este citat spunând: „Mi-a trecut prin minte că, dacă aș putea inventa o mașină – o armă – care ar putea prin rapiditatea focului ei să permită unui om să îndeplinească la fel de multă datorie de luptă cât o sută de oameni, asta ar înlocui într-o mare măsură necesitatea armatelor mari și în consecință expunerea la lupte și boli ar fi mult diminuată.”

El doar se liniștea că creează arme de distrugere cu certitudinea că dacă toată lumea ar avea astfel de arme am fi precauți să intrăm într-un fel de război? Este un sâmbure de adevăr în asta?

Răspuns: Există un sâmbure. Toți dezvoltatorii de arme încă mai cred că fac un fel de faptă bună.

Pur și simplu ei nu înțeleg că egoismul este la baza naturii. Și până când omenirea nu va ajunge în punctul în care va vedea ce rămâne în urma ei (munti de cadavre), asta va face mulți oameni nefericiți.

Întrebare: Dacă toată lumea ar avea acum arme nucleare, s-ar mări pericolul? Sau s-ar adăuga la pericolul de a intra în conflicte? Ce ar fi mai mult?

Răspuns: Da, oamenilor le-ar fi frică.

Întrebare: Este din cauza naturii globale a războiului nuclear?

Răspuns: Pentru că ei văd clar sfârșitul în fața lor. Astăzi, până la urmă armele nucleare nu sunt folosite. Și de ce? Pentru că există deja de ambele părți. Prin urmare ar exista un răspuns instantaneu.

Întrebare: Credeţi că dacă toată lumea are arme nucleare, asta adaugă securitate?

Răspuns: Cred că proliferarea armelor nucleare în țările normale, unde pot fi controlate, este calea către pace.

Ce altceva poti face? Astăzi există probabil treizeci de țări cu arme nucleare. Și acum este încă relativ calm la nivel global. Se calmează unul pe altul, își pun presiune unul pe celălalt, fac ceva, poartă niște negocieri secrete. Totuși, suntem încă în viață.

Întrebare: De ce este sigur? Aceasta este natura fricii?

Răspuns: Desigur. Restricția este o motivație foarte serioasă. Dacă pot primi același lucru în schimb și știu ce este, pentru că și eu îl am, atunci este deja ca și cum nu ar exista. Imaginați-vă că aproximativ treizeci de țări au arme nucleare, inclusiv Pakistan, Iran și Coreea de Nord. Și datorită acestui lucru, totul este calm.

Comentariu: Adică le au și cei complet fără cap.

Răspunsul meu: Ni se pare că sunt fără cap. Nu, nu. Când ai așa ceva în buzunar, capul începe să lucreze de frică.

Întrebare: Dar ei spun „oameni fără frică”, „om fără frică”. Ce este asta? Nu este bine când nu există nicio frică în mine?

Răspuns: Aceasta poate fi fie o persoană complet bolnavă mintal, fie una care dorește astfel să distrugă lumea: „După noi, poate fi şi potopul”.

Dar cred că astăzi nu poate exista asta. Pentru că până la urmă, un întreg grup de oameni trebuie să muncească pentru a apăsa butonul.

Comentariu: Da, există un fel de sistem de securitate.

Răspunsul meu: Da. Ei înșiși sunt interesați de acest lucru. Armele nucleare devin o amenințare, nimic mai mult.

Întrebare: Ce concluzie se poate trage din toate acestea?

Răspuns: Datorită acestui fapt, mergem pe o cale greșită. Dar datorită acestui fapt, vom ajunge la nevoia de a schimba lumea.

Întrebare: Vom ajunge vreodată la necesitatea dezarmării, sau nu?

Răspuns: Nu știu cum să o spun. Nu cred că vom ajunge singuri la asta, ci natura ne va aduce la asta.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 29/05/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: