Acordează-te la Zohar

65Când începeți să citiţi Zoharul, trebuie să vă acordați pentru a înota împreună cu fluxul de material pe care marii autori ai Cărții Zohar l-au pregătit pentru noi.

Ei ne spun că singura creație este dorința de a primi. Această dorință are două forme de percepţie a realității, percepția Creatorului care a creat-o.

Există o percepție în interiorul dorinței în mod direct, care se numește de sus – în jos. Astfel, dorința poate simți doar ceea ce simțim acum în noi înșine. Această percepție se numește această lume.

Și există o altă formă de percepție mai presus de dorință, în afara ei, când nu mă împlinesc pe mine, ci se presupune că pe alții. Această percepție este neobișnuită pentru noi, deoarece nu ne-am născut cu ea.

Ni se pare ciudat și străin, deși autorii Cărții Zohar spun că această percepție este naturală, pentru că vine din natură, de la Creator și pe lângă lumea noastră mică pe care o simțim în noi înșine toate celelalte lumi uriașe sunt în afara noastră.

Zoharul ne îndrumă astfel încât să obținem și percepție externă, în afara corpului nostru. Prin urmare, trebuie să ne adaptăm la percepția realității care există nu în interiorul nostru, ci în afara noastră, pentru a vedea în ea ceea ce indică Zoharul.

Sub orice formă ne-ar spune această carte – despre evenimente din această lume, despre personaje de basm precum îngeri, spirite, palate, indiferent cât de reale sau ireale ni s-ar părea – în orice caz, ea ne vorbește întotdeauna despre ceea ce se întâmplă în forma percepției din afara noastră.

Prin urmare, cineva care vrea să înțeleagă ce vrea să spună Cartea Zohar și ce vrea să-i dezvăluie în interiorul său, ar trebui să se îndrepte în aceeași direcție, străduindu-se să nu se umple pe sine, ci să simtă ceea ce este cu adevărat în afara lui.

Această formă de percepție desigur este în noi; ea presupune doar atitudinea omului față de orice, ca față de sine însăși!

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 12/21/09Cartea Zohar “VaYishlach (Şi Jacob a mers),” 12/21/09

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: