Ar trebui interzis „Jocul calmarului”?

538Comentariu: Serialul de televiziune „Jocul calmarului” a câștigat o popularitate uriașă pe Netflix. Este un serial sud-coreean în care sute de concurenți lipsiți de bani concurează în jocuri pentru copii pentru o sumă mare de bani. Dar doar o singură persoană poate fi câștigătoare în cele din urmă, iar învinșii sunt uciși instantaneu.

111 milioane de oameni urmăresc cum eroii lor, pe care au ajuns să-i iubească, pierd și sunt uciși. Cu toate acestea, telespectatorii nu închid ochii și nu-și închid televizoarele, ci continuă să se uite. Chiar și copiii au început să joace acest joc pe care îl numesc „Lumină roșie, lumină verde”, iar învinșii sunt bătuți.

Aceasta este umanitatea. Suntem așa? La urma urmei, dacă nu ar exista o cerere pentru o astfel de serial, nu s-ar face.

Răspunsul meu: Cred că suntem și mai răi, pentru că chiar și fără a juca acest joc vrem să ne ucidem unii pe alții. În această serie, la urma urmei, cineva se înscrie voluntar pentru a juca jocul cu speranța de a câștiga și de a-i ucide pe alții. Dar în cele din urmă, el pierde și este ucis.

Dar are o oarecare libertate de alegere aici. Încă mai speră la ceva. În general, arată că vrea să câștige și să-i omoare pe alții. Deci este un joc în condiții egale! Dacă câștig, te omor; dacă câștigi, mă omori, așa că o să jucăm. De fapt, acesta este un joc după reguli.

Nu așa este în viață. În viața noastră, vreau să omor pe altul fără niciun joc, știind dinainte că voi ucide.

Întrebare: Dar eu nu vreau asta. O persoană vrea să omoare pe altul?

Răspuns: De fapt, dacă ne desființăm toate relațiile, vom vedea cum ne ucidem unii pe alții.

Întrebare: Deci spui că dacă gândurile noastre s-ar manifesta brusc, ar fi o lume teribilă?

Răspuns: Asta e sigur!

Întrebare: De aceea ni se oferă atâta bunătate, să nu ne vedem propriile noastre gânduri sau ale altora?

Răspuns: Da.

Comentariu: Dar când cineva intră în acest joc, începe să-l trăiască, poate îl eliberează de toate aceste gânduri ale lui? Poate că există un fel de educație? Din moment ce regizorul și scenaristul spun: „Așa este lumea noastră”.

Poate arătând aceste lucruri, ne purificăm pe noi înșine? Poate că o persoană trece printr-o astfel de purificare? El se poate gândi acest gând: „Eu sunt așa cum mi-ai arătat”. Și devine îngrozit.

Răspunsul meu: Nu cred că cineva va fi îngrozit, toată lumea se va obișnui și va începe să se comporte corect, începând cu copiii mici.

Întrebare: Dar când apare în noi acest moment de empatie?

Răspuns: Când mă imaginez în locul altuia, atunci este posibilă un fel de empatie. Dar nu mai mult de atât când evaluez situația și văd că sunt într-un cadru mai bun.

Întrebare: Dacă ți-ar da puterea de a decide să-l interzici sau să-l permiti? Ce ar trebui făcut acum cu genul ăsta de filme, cu acest gen de jocuri?

Răspuns: Doar a interzice sau doar a promova nu va echivala cu nimic. Nimic. O persoană trebuie reconstruită, în loc să învețe din greșelile sale teribile, care vor lăsa o mână de oameni pe tot globul! Și ar începe cu realizarea, nu cu cunoștințe noi, ci cu faptul că au acumulat toată durerea prin care a trecut întreaga umanitate în timpul autoexterminării, când din miliarde de oameni vor mai rămâne câteva sute de mii. . Atunci vor deveni mai deștepți. Ei vor putea naviga corect.

Întrebare: A interzice astfel de lucruri sau a nu le interzice? Ce credeţi?

Răspuns: Cred că este necesar ca toate aceste opere de „artă” să existe și că în paralel ar trebui să aibă loc o educație foarte serioasă, pentru a ne explica natura: de ce sunt create astfel de lucruri și dacă ne înfățișează corect, dacă suntem cu adevărat ca asta.

Întrebare: Așa va începe să pătrundă în mintea cuiva o anumită înțelepciune?

Răspuns: Da, desigur. Doar din faptul că vom avea percepția corectă a situației date.

Întrebare: Și dacă cineva înțelege, de ce se uită la astfel de filme, crezi că va apărea o astfel de conștientizare: mă uit la asta pentru că aceasta este natura mea?

Răspuns: Da. Ar trebui să se vorbească despre asta în același timp. Dar acest lucru trebuie făcut din punctul de vedere al Cabalei, adevărata noastră natură și așa mai departe.

Întrebare: Dar, într-un fel sau altul, vom ajunge la concluzia că, după cum spuneți: educația omului ar trebui să fie paralelă cu tot ceea ce face omenirea?

Răspuns: Da, nu interveni, altfel nu vom învăța.

Întrebare: Va trebui să ajungem la concluzia că nu este nimic pozitiv la noi?

Răspuns: Desigur! Cel mai important lucru este să ne dăm seama că natura noastră este răul pur. Și ceea ce ni se pare bine este de fapt un egoism sofisticat care ne ascunde de fapt toată barbaritatea interioară.

Întrebare: Și atunci vom cere puterea de a ne elibera de ea?

Răspuns: Atunci vom întreba. Și atunci vom începe să ne interesăm serios de metoda de a ne corecta.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 10/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed