Să dăm la iveală adevărul gol-goluț?

559Comentariu: Odată ai răspuns la scrisoarea unei persoane care a scris că era obișnuit să spună adevărul în față și, prin urmare, ruina relațiile cu oamenii. Tu i-ai explicat că, dând adevărul pe față cuiva, el vrea doar să refacă acea persoană, iar acest lucru nu ar trebui făcut.

Gulmira îți scrie: „Noi nu suntem o turmă de oi care să tacă, cu fața în jos. Da, sunt probleme când spui adevărul, dar dacă toată lumea tace, păstrându-și părerea pentru sine, nu va exista sinceritate, ceea ce înseamnă iubire.”

Răspunsul meu: Dacă este o femeie în toată firea și are copii, atunci nu cred că le transmite adevărul tot timpul. Ea le vorbește într-un limbaj care îi face să înțeleagă. Astfel încât să fie mulțumiți. Pentru ca, treptat, să înțelegi cum să te comporți, cum funcționează lumea și cum să-i acordezi corect pe ceilalți, pe tine însuți, adică să fii blând cu oamenii. Este scris „iubește-ți aproapele” și nu „corectează-ți aproapele”.

Întrebare: Sugerezi să îl tratezi pe celălalt ca pe copilul tău sau ca pe cineva foarte apropiat, să ai grijă de el?

Răspuns: În acest fel vom putea reface lumea, și în final vom fi cu toții bine. Iar dacă eu le transmit adevărul celorlalți, atunci o voi face cu egoismul meu. Și ce altceva? Și la ce va folosi? La nimic. Îi voi întoarce pe toți oamenii împotriva mea și le voi da un exemplu prost.

Comentariu: Prin aceasta, o persoană lucrează foarte serios cu sine, pentru că oricine vrea să spună adevărul gol-goluț, iar aici trebuie să se gândească tot timpul.

Răspunsul meu: Nu o face, închide-ți egoismul! Cui vrei să arăți adevărul tău? În primul rând, nu este adevărat, este egoismul tău, doar dorința ta egoistă.

Întrebare: Dacă o persoană vrea să spună adevărul în mod natural unei alte persoane, cum ar trebui să se comporte, ar trebui să se abțină brusc? Ce ar trebui să facă?

Răspuns: Cel mai bine este să taci.

Întrebare: Este acesta începutul tuturor lucrurilor bune?

Răspuns: Da. Și, în general, dacă vrei să vorbești despre ceva, atunci vorbește despre subiecte abstracte care nu-l afectează direct pe celălalt, alegoric poate sau vorbește dar nu despre el în text simplu.

Întrebare: Principalul lucru nu este o înfrângere directă a Eu-ului unei persoane?

Răspuns: Nici vorbă! Trebuie să facă asta singur. Conștientizarea propriului rău ține de persoana însăși. Aceasta este o sarcină pe care Creatorul o dă unei persoane. Acesta este singurul lucru pe care El îl vrea de la noi, ca noi să înțelegem și să realizăm natura în care ne-a creat, să realizăm această natură ca fiind rea!

Iar persoana care spune întotdeauna adevărul celuilalt trebuie să realizeze că acest lucru provine din răutatea sa, pentru că toată natura este rea, egoismul. Și dacă îl dezvălui, atunci dezvălui răul din mine însumi. Iar celălalt nu înțelege acest lucru, el aude ceea ce spun și, prin urmare, trage concluzii foarte greșite de aici.

Întrebare: Cum se comunică cu o altă persoană dacă vrei să-i spui ceva?

Răspuns: Prin propriul exemplu! Numai prin exemplul tău! Iar în rest e mai bine să taci.

Întrebare: Nu trebuie să înveți pe nimeni?

Răspuns: Nu. Sau dacă predai, atunci doar ceea ce spune știința Cabala despre cum să te înțelegi corect pe tine însuți, oamenii și lumea, adică acțiunile Creatorului. Este adevărat. Și nu avem nevoie de restul.

Trebuie să facem din lume una bună și împlinită. Să schimbăm lumea nu prin metodele noastre obișnuite, ci prin Creator. Creatorul este natura. Adică, impactul asupra naturii însăși.

Întrebare: Vom reuși, până la urmă, să ne ridicăm deasupra acestui egoism?

Răspuns: Vom fi obligați. Toată întrebarea este: când? Aceasta depinde deja de noi.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 10/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed