Cum putem fi recunoscători pentru suferință?

627.1Andrei scrie:

Michael, există o anumită formulă: Nu vom primi niciodată ceea ce ne dorim până nu suntem recunoscători pentru ceea ce avem. Cum mulțumim pentru necazuri, dureri și suferințe? Asta am acum.

Comentariu: Există o mulțime de scrisori ca ale lui.

Răspunsul meu: Da, dar trebuie să înțelegem că în general, toate acestea intră în pușculița noastră. Suferința în sine și aceea prin care trecem, chiar dacă nu putem fi recunoscători pentru ea, este totuși considerată pozitivă pentru noi.

Întrebare: Este posibil să trăiești cu asta și să te gândești că este necesar să treci prin aceste suferințe? Asta primesc și trebuie să trec prin asta. Este luată în considerare o astfel de anulare înaintea suferințelor?

Răspuns: Faptul este că depinde de persoană. Depinde de mine dacă sufăr sau nu, câte cazuri, intervenții chirurgicale și probleme de sănătate am îndurat în viața mea. Dar asta este viața.

Întrebare: Putem spune că viața este un lanț de suferință pe care omul o simte sau nu, dar este totuși un lanț de suferință?

Răspuns: Da, desigur.

Întrebare: Dacă priveşti la istoria umanității, este un lanț continuu de suferință. Spuneţi că totul cade cumva într-o pușculiță generală undeva. Ce primesc de la ea? Aceasta este întrebarea lui Andrei și a tuturor celorlalți.

Răspuns: Ce ai din asta? Dacă nu primești nimic? Ai suferit degeaba?

Comentariu: Așa este! Apoi există într-adevăr suferință. Trebuie să scot ceva din asta; Trebuie! Cuiva i se spune: „Veți avea o viață fericită în lumea următoare”. Altcuiva i se spune: „Nu contează, vei fi purificat prin aceasta”.

Răspunsul meu: Merită să faci un astfel de calcul? Personal, încerc să nu fac asta pentru a nu avea cereri și plângeri către Creator cu privire la ceea ce voi obține din asta: „Ei bine, acum hai să facem un calcul cât îmi datorezi.”

Comentariu: „Am suferit; acum Tu mă plătești.”

Răspunsul meu: Da, nu există așa ceva.

Comentariu: De foarte multe ori, când o persoană se uită înapoi, spune că ceea ce am trecut a fost corect, sau nu a fost în zadar. Acest calcul pe care îl facem după aceea, se dovedește a fi corect? Că toată suferința prin care am trecut nu a fost în zadar.

Răspunsul meu: Da. Nu cred că ajungem într-o stare în care încă îl condamnăm pe Creator.

Întrebare: Chiar dacă sună ici și colo, tot credeţi că Îl justificăm?

Răspuns: Da.

Întrebare: Cum face El totul atât de interesant? El duce o persoană printr-o mare suferință, iar apoi persoana spune: „Nu am trecut prin ele în zadar”. Cum ne arată El nouă?

Răspuns: Adevărul este că toată lumea suferă, orice parte a naturii: mineral, vegetal, animal și cu atât mai mult oamenii.

Absolut toată lumea suferă! Chiar și plăcerea pe care o experimentează acoperă doar puțin din suferința anterioară.

Întrebare: Este corect să spun că vreau să trec prin această viață plină de suferință, dar să sufăr cât mai puțin? Este aceasta formula corectă?

Răspuns: Puteți spune și asta, deși nu trebuie să o spuneți; nu contează. Dar, după natura ta, nu poți să-ți dorești suferința.

Întrebare: Dar este cumva încorporată în calea mea? Dvs. spuneţi: „Rădăcina sufletului meu…” Trebuie să trec într-un fel sau altul prin ele?

Răspuns: Da.

Întrebare: Dacă trăiesc cu faptul că trebuie să trec prin ele, îmi face viața mai ușoară? Este corect?

Răspuns: Da.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 18/12/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: