Generozitatea puterii

961Comentariu: Aţi spus că artele marțiale compensează lipsa de egoism.

Răspunsul meu: Nu, vorbeam despre altceva, despre generozitatea puterii. O persoană puternică care nu trebuie să se apere tot timpul poate fi generoasă.

Pe lângă o persoană foarte puternică, pe care pot chiar să o hărțuiesc, știu că nu mă va distruge. La urma urmei, înțelegem amândoi cât de slab sunt față de el și prin urmare, pot fi într-un fel pe picior de egalitate cu el sau chiar, poate, să-l agresez puțin, ca un copil pe un adult.

Dacă într-adevăr există o diferență clară între noi, atunci este de înțeles că amândoi recunoaștem cât de mult este mai puternic decât mine. Prin urmare, puterea, nu neapărat fizică, ci forța de orice fel, superioritatea unuia față de celălalt, îi permite unei persoane să fie generoasă.

Adevărat, astăzi nu mai este cazul. Dar în principiu oamenii puternici, sănătoși, puternici din fire în general sunt generoși. Este natural. Cu toate acestea, dacă doar și-au încordat mușchii, atunci esența lor malefică rămâne în ei.

Aceasta este o mare diferență între o persoană puternică în mod natural precum Ivan Poddubny (un luptător rus faimos) și un sportiv modern care nu are generozitate în interior. Este ca și cum i-ai oferi unui om rău o armă, îi dai putere, o încarcă și acum o folosește.

În tot felul de competiții, bătălii sau dueluri, au existat întotdeauna anumite coduri despre cum să te comporți cu inamicul. Acestea au subliniat caracterul deosebit al unei persoane, și anume generozitatea sa alături de forță.

KabTV “Am primit un apel: Curaj” 11/9/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed