Înregistrați o faptă bună într-un caiet și ardeți-l

294.4Întrebare: A trăit odată un om care a trăit foarte rău și a păcătuit. A decis să-și vină în fire și a început să facă fapte bune, dar nu a observat nicio schimbare semnificativă în bine.

Într-o zi, mergea pe stradă și a văzut că un nasture de la haina unei bătrâne i-a căzut. Se uită la el și se gândește: „Ar trebui să-l ridic sau nu? Are o mulțime de nasturi.” S-a hotărât să-l ridice oricum. A ajuns din urmă pe bătrână, i-a dat nasturele, a mers mai departe și a uitat de chestiune.

Când a murit, a așteptat judecata: în iad sau în rai. Erau cântare: partea stângă a cântarului, a Balanței, era plină – este partea rea; partea dreaptă, partea care măsoară binele era goală. El crede că este în drum spre iad când sosește un înger, pune un mic nasture pe talerul din dreapta, care a înclinat cântarul spre bine.

Bărbatul a fost uimit: „Doar un nasture a înclinat cântarul!” L-a auzit pe înger spunând: „Pentru că ai crezut că faci fapte bune, acestea au dispărut. Dar tocmai acest buton de care ai uitat a fost suficient pentru a fi salvat.”

Întrebarea este că, din moment ce este firesc să crezi că ai făcut bine, te trezești să te gândești constant la binele pe care l-ai făcut în fiecare zi. Dar se dovedește că acest lucru nu este deloc bun, iar la ce nu te-ai gândit deloc, dar de care pur și simplu ai uitat, a fost un fel de faptă bună. De ce este așa? De ce nu poți număra faptele bune din această lume?

Răspuns: Acest lucru este pur și simplu pentru că ar trebui să o faci pe baza unei dorințe interioare, pure pentru bine. Dar o faci doar pentru a verifica dacă ai făcut fapte bune.

Întrebare: Deci, dacă țin evidența în minte, „am făcut o faptă bună”, de fapt nu este deloc o faptă bună?

Răspuns: Sunt mulți oameni în lume care se trezesc dimineața și încep să numere câte fapte bune au făcut.

Comentariu: Și până la sfârșitul zilei, ei ajung cu un sentiment atât de drept!

Răspunsul meu: Încearcă să înregistrezi faptele bune într-un caiet mic și ține-l la tine, la stația de autobuz, la serviciu etc.

Comentariu: Când strângi mâna cuiva, ajuţi o bătrână să treacă strada și așa mai departe, și așa mai departe.

Răspunsul meu: Da-da-da.

Întrebare: Și după părerea dvs., acelea nu sunt fapte bune?

Răspuns: Trăiești cu faptul că acumulezi fapte bune pentru viitor.

Întrebare: Dar sunt tot fapte bune?

Răspuns: Nu, o faci doar pentru tine. Scoate-ți propriul beneficiu de aici și vei ignora totul și nu vei face nimic.

Întrebare: Care este atunci beneficiul meu? Că mă simt bine, că fac fapte bune?

Răspuns: Nu, este faptul că îl obligi pe Creator să te răsplătească cumva.

Întrebare: Înțeleg. Deci este ca și cum mi-aș câștiga locul în rai, dar acest lucru nu se poate face. Deci cum ar trebui să trăiesc? Cum îmi număr pașii, în funcție de ce? Se dovedește că acțiunile mele aparent nesemnificative, cum ar fi ridicarea unui nasture, să alerg după bătrână și să-i dau înapoi nasturele…

Răspuns: Nu poți! Dacă nu-ți depășești egoismul și nu acționezi împotriva lui; nu vei face o faptă bună. Va fi vândut dinainte.

Întrebare: Deci sunt mituit tot timpul?

Răspuns: Da, despre asta este Cabala.

Comentariu: De aceea această știință nu este ușoară. Întotdeauna există ceva dincolo de rațiune. Mereu! Și nu pot trăi fără rațiune.

Răspunsul meu: Trebuie să calculezi dacă merită să faci ceva sau nu, cât câștigi cu fiecare acțiune, interacțiune.

Întrebare: Deci trăiesc așa? Așa trăiește toată lumea?

Răspuns: Da.

Întrebare: Dar nu ar trebui?

Răspuns: Nu, nu ar trebui. Dar cum să faci asta? De aceea se spune că totul trebuie făcut cu credință mai presus de raţiune.

Întrebare: Puteți explica în termeni simpli ce înseamnă credința deasupra rațiunii?

Răspuns: Dacă o persoană își imaginează că face fapte foarte, foarte bune de care va beneficia mai târziu, atunci totul este un eșec de la început.

Întrebare: Cu ce intenție să fac atunci fapte?

Răspuns: Absolut altruistă.

Întrebare: Ca să nu primesc nimic, niciun beneficiu?

Răspuns: Dezinteresat. Vor fi beneficii pentru lume și oameni, iar pentru mine — nimic. De parcă nimeni nu știe despre asta și nu va afla niciodată.

Comentariu: Deci numele meu nu este nicăieri. Nu este gravat în piatră, nici în credite, numele meu nu este nicăieri.

Răspunsul meu: Nu.

Întrebare:  Deci o fac și atât?

Răspuns: Da.

Comentariu: Corect, iar artiștii și nu numai artiștii, vor leșina când vor auzi asta. Întregul sistem de drepturi de autor este construit pe ideea că „Aceasta este muzica mea, creația mea, dacă o folosești, trebuie să plătești” etc. Întreaga lume este construită pe asta! Și mergem împotriva lumii.

Răspunsul meu: Da, puteți scrie în caiet doar pentru dvs. și apoi îl puteți arde. Dar totuși, chiar și în astfel de acțiuni când o persoană se gândește la ce va primi pentru ele, economisind pentru zile negre, este totuși bine să acționezi așa. Nu îi oferă cu adevărat niciun beneficiu real, dar este totuși un bine. Va fi mai puțin rău în lume din cauza lui. Iar faptele bune vor începe de la un prag mai înalt, de la un nivel superior.

Comentariu: Dar acțiunile când o persoană își spune cu adevărat: „Am făcut o faptă bună”? El nu se gândește: „Voi ajunge în rai pentru asta sau nu, doar fac o faptă bună”.

Răspunsul meu: El se ridică la un nivel superior și ar trebui să înceapă să lucreze de acolo.

Întrebare: Știţi, tocmai am salvat lumea. Pentru că lumea s-a uitat și a spus: „Acest lucru este imposibil de realizat – credința mai presus de rațiune”. Dar tocmai aţi dat un avans: fă aceste lucruri oricum; nu vor fi fapte bune, dar vor fi un pas spre fapte bune?

Răspuns: Da, și atunci o persoană ar trebui să se obișnuiască să facă astfel de acțiuni, nu pentru sine, ci pentru lume. Și atunci sufletul lor începe să se deschidă către lume.

Întrebare: Cum se numește acest spaţiu suflet? Ce fel de spaţiu este?

Răspuns: Este un spațiu absolut gol pe care o persoană trebuie să-l umple cu dorința sa.

Întrebare: Pentru lume? De la el? Și nimic pentru el?

Răspuns: Nimic.

Întrebare: Acesta este stadiul către care se îndreaptă omenirea?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și poate ajunge la el?

Răspuns: Desigur!

Din KabTV’s “Știri cu Dr. Michael Laitman” 8/1/24

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: