Născuţi liberi

423.02Comentariu: Cercetătorii studiază de mult efectul aderării la majoritate, adică atunci când alegi ce alege mediul, când alegi ceea ce aprobă rudele și prietenii tăi și ce este la modă, parcă nu ai o opinie specială. Cercetătorii notează că de multe ori teama de oportunități ratate este cea care ne motivează să urmăm majoritatea. Aceasta este o condiție care apare atunci când începi să te gândești că iarba este mai verde în spatele gardului altcuiva, viața altcuiva este mai interesantă și așa mai departe. Practic, ei direcționează totul către faptul că există o teamă de oportunități ratate.

Răspunsul meu: Desigur.

Întrebare: De aceea alegem ceea ce fiecare a ales?

Răspuns: Nu știu cine alege, dar de cele mai multe ori, da. Mai ales pentru că mi se pare că alții au iarba mai verde, mai bună și așa mai departe.

Întrebare: Poate o persoană să iasă din această lipsă de libertate? Din faptul că fiecare trăieşte așa cum trăieşte,  așa cum aleg ei, așa că aleg la fel, pot scăpa de asta?

Răspuns: Cred că doar dacă o persoană lucrează asupra sa, dacă are în același timp un alt sistem de apărare, va înțelege de ce face asta.

Și de ce să urmezi majoritatea chiar așa? Nu există nimic în majoritate decât o forță animală brută care mă îndrumă să aleg ceea ce allege ea.

Pur și simplu trage și spune: „Vei fi în siguranță cu noi, totul va fi bine, fii ca toți ceilalți, nu ai nevoie de nimic mai mult sau te vei simți rău și așa mai departe.” Putem deja să vedem cum funcționează.

O persoană poate fi liberă numai dacă stă deasupra colectivului, dacă poate fi liberă de colectiv și atunci când decide la ce să se alăture. Apoi, fie creează el însuși o echipă, fie se alătură deja unei echipe cunoscute.

Întrebare: Dar numai când decide singur?

Răspuns: Da, desigur.

Întrebare: Ce trebuie să cântărească pentru asta, ca să se alăture lor?

Răspuns: Scopul! Al său și scopul colectivului și alege acel grup la care să se alăture.

Întrebare: Ce scop determină dacă o persoană este liberă sau nu? De exemplu, vi se va spune: „A mers pentru acest scop”. Tu spui: „Acesta este un om liber”. Dacă a ales acest scop, este un om liber. Este posibil așa?

Răspuns: Dacă, în primul rând, nu cade sub influența niciunui colectiv.

Întrebare: Ce poți face cu natura umană, care este total sub colectiv și sub opinia generală?

Răspuns: Asta vedem.

Întrebare: Deci el trebuie să iasă din firea lui, în general?

Răspuns: Da. Aceștia sunt oameni speciali care se nasc așa, se dezvoltă și prin urmare, nu pot fi deloc în nicio echipă. Și apoi își găsesc realizarea.

Întrebare: Poate o persoană să fie învățată asta?

Răspuns: Nu.

Întrebare: Dacă nu s-a născut liber, el continuă să nu fie liber?

Răspuns: Da.

Comentariu: Acesta este în general un verdict.

Răspunsul meu: Acesta nu este un verdict; natura este cea care funcționează astfel.

Întrebare: Aţi văzut astfel de oameni liberi în viața dvs?

Răspuns: Foarte puțini. De obicei, astfel de oameni aleg lipsa reală de libertate. Ei caută o echipă pe care să o abordeze, la care să se alăture și căreia să se abandoneze până la capăt. Pentru că ei înțeleg că este imposibil să existe separat. Și prin urmare, pentru a te realiza, principalul lucru este să găsești echipa potrivită.

Născut liber, omul își ia libertatea și urmează colectivul. Își sacrifică libertatea pentru a se realiza corect. Pentru că implementarea încă este în colectiv, în echipă.

Întrebare: Acesta este cu adevărat eroismul lui? Este mult mai tare decât dacă rămâne liber pentru că s-a născut liber?

Răspuns: Care ar fi rostul? Ar fi o existență singuratică.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/23/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed