Oamenii sunt predispuși să facă greșeli

549.02Întrebare: Când spuneţi ceva, în general o spuneţi din punctul de vedere al adevărului?

Răspuns: Relativ raportat la persoana care îl primește și nu mai mult de atât. Nu există nimic absolut în lumea noastră și nici în atingerea lumii superioare. Dar acolo este clar.

Întrebare: Să presupunem că le explicaţi ceva studenţilor, iar raportat la unul acesta este adevărul, dar raportat la ceilalți doi, în percepția lor aceasta este o prostie. Unde este punctul comun pentru acești trei oameni?

Răspuns: Temeiul comun este că fiecare dintre ei înțelege că ceea ce simte celălalt este adevărat în privința lui, dar poate nu și în ceea ce mă privește pe mine.

Comentariu: Există oameni care iau ca pe un adevăr că pot vindeca toate bolile prin vegetarianism, alții cu alimente crude și alții prin yoga. Și asta nu se schimbă deloc de-a lungul vieții.

Răspunsul meu: Nu se schimbă la fel ca la animale. Cu cât părerile unei persoane se schimbă mai des, cu atât mai bine pentru că înseamnă că el însuși se schimbă, ceea ce înseamnă că este uman. Cel care nu se schimbă este un animal, un individ înghețat, pietrificat.

Când are multe păreri și este în mod constant în dubiu, nu știe cu ce să fie de acord și cu ce să nu fie de acord și se află într-o stare specială, atunci este om.

Adevărul se naște din îndoieli și apoi este infirmat în îndoieli, iar următorul adevăr se naște. Așa creștem: zi și noapte, zi și noapte, în simțirile, concluziile, analizele, sinteza și deciziile noastre.

Prin urmare, cel care nu greșește nu este om.

Oamenii sunt cei care greșesc. Animalele nu fac greșeli. Dacă un animal greșește, atunci este bolnav. La o persoană, aceasta este starea lui normală, deoarece se dezvoltă constant. Evoluția lui are loc pe parcursul întregii vieți, în timp ce pentru animale nu este cazul.

Din KabTV “Am primit un apel. Unde este Adevărul?” 27/8/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed