Schimbați aparatul percepției

928Întrebare: Filosoful indian Sri Aurobindo a spus „Nu există nicio lege a Naturii care să nu poată fi depășită și schimbată, dacă avem credința că totul este condus de Domnul, și că este posibil ca noi să intrăm în contact direct cu El, dacă să știm să evadăm din închisoarea obiceiurilor vechi și să ne abandonăm fără rezerve voinței Sale”.

Ce părere aveți despre acest postulat?

Răspuns: Sunt absolut de acord cu el. Cabala  spune simplu: Ceea ce percepem astăzi, percepem în noi înșine în funcție de calitățile și proprietățile noastre.

Experimentăm lumea prin cele cinci simţuri ale noastre. Dacă am mai avea cinci sau cincizeci, am percepe lumea altfel. În spatele organelor materiale ale senzației se află gândirea noastră, aparatul senzorial, care sintetizează o imagine a lumii pentru noi.

De exemplu, broaștele sau albinele au o percepție complet diferită asupra lumii, ca să nu mai vorbim de faptul că aparatul de gândire este construit în conformitate cu aceasta.

Prin urmare, atunci când vorbim despre capacitatea noastră umană de a ne uni într-un întreg complet comun, vrem să spunem că vom fi asemănători cu natura integrală.

Există o forță unificată în natură. Și astăzi căutăm această particulă divină, din care a fost creată toată materia, pentru a ne ridica deasupra problemelor de mișcare, spațiu și timp.

Vom realiza un singur întreg, baza calității naturii. Când începem să simțim natura într-o formă integrală, egoismul nostru devine ajutorul nostru și, prin viziunea integrală, percepem totul într-un mod complet diferit.

Văd lumea ca un întreg comun nu prin mine, ci să spunem, printr-o duzină de oameni și prin urmare, percepția mea devine multifaţetată, integrală. Încep să simt universul, forțele sale interioare, ceea ce îl conduce într-un mod complet diferit și în același timp, ca persoană, schimb natura, schimb lumea. Depinde doar de mine.

Nu pot spune că astăzi simt lumea așa cum este, pentru că o percep în simțurile mele, o evaluez în aparatul meu conceptual, în mintea mea, construită într-un anumit mod.

Și când ies către alții și încerc să mă unesc cu ei, obțin o minte și sentimente complet diferite. Apoi, în mod natural, atât natura, cât și întreaga lume sunt percepute diferit. O numim lumea superioară, pentru că este mai înaltă decât egoismul nostru.

Dar, în principiu, aceasta este lumea, doar că se simte diferit, pentru că ne-am schimbat aparatul de percepție. Cu toate acestea, îl explorăm complet realist și înțelegem că, schimbându-ne pe noi înșine, schimbăm lumea. Lumea este reflectarea noastră.

Din KabTV “Ştiinţa Managementului”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed