Sursa plăcerii finale

Întrebare: În cadrul sistemului comunitar primitiv, dorințele de bază au dominat o persoană: hrană, nutriție, sex, siguranță. Apoi a venit perioada epocii civilizațiilor, în care a predominat dorința omului pentru avere.

În Evul Mediu, dorințele de putere au început să domine. În secolele XV-XX, perioada Renașterii, descoperirile științifice, descoperirile de pe continente noi etc. au avut loc, marcate de dorința de cunoaștere.

Iar acum, în secolul XXI, vedem că ne aflăm într-o anumită etapă în dezvoltarea dorințelor noastre. Care sunt aceste dorințe? Si pentru ce?

Răspuns: În realitate, am ajuns într-o stare în care nu mai avem nimic cu care să ne umplem. Absolut nimic. Lumea noastră nu ne mai poate oferi nimic. Desigur, vă puteți lupta reciproc pentru un loc mai bun în consiliu, în guverne etc., dar aceasta nu este o creștere.

Creșterea noastră s-a încheiat, deoarece am stăpânit deja tot ceea ce este pe Pământ. Și deși știm puțin despre asta, nu vom mai învăța, pentru că suntem închiși în noi înșine.

Suntem un lucru în noi înșine. Singurul lucru pe care îl putem face, și acest lucru ni se oferă ca oameni care trăiesc în așa-numita noastră lume, este să ajungem la nivelul următor al universului. Dar pentru asta trebuie să devenim un întreg, dacă nu complet, atunci cel puțin într-o oarecare măsură.

De îndată ce vom începe să ne apropiem mai mult pe plan intern, astfel încât să ne ajutăm unii pe altii să ne înălțăm, să ne unim într-un întreg comun, vom simți imediat integritatea lumii noastre. Se va manifesta în noi toți și ne vom simți ca existând la nivelul următor al naturii.

Întrebare: Dar din ce va primi o persoană plăcere?

Răspuns: Din orice niveluri superioare ale naturii vor fi dezvăluite, iar acest lucru o va implini. Această bucurie a integrității naturii, plăcerea modului în care proprietățile diferite, opuse ale naturii se completează reciproc și se unesc, ne vor implini.

Întrebare: Ia, de exemplu, două persoane. Unul se bucură de dorințele de bază pentru mâncare, sex și familie, iar al doilea de cunoaștere. Poate sta toată ziua în laborator și își poate petrece toată viața cercetând unele erori sau inventând un vaccin, iar acest lucru îl umple. Care este diferența?

Răspuns: Nu contează. Este clar că toată lumea este angajată spre ceea ce îl împinge natura.

Și atunci vom găsi un singur întreg între noi și vom vedea că, acționând fiecare la propriul său nivel, dezvăluim forța integrală generală a naturii, numită Creator. Înțelegerea acestei forțe, care se manifestă într-o multime de variații, dar în același timp este un întreg comun, aceasta este sursa plăcerii celei mai înalte.

Din emisiunea KabTV „Post-Coronavirus Era”, 23/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: