Daruirea si Primirea: Un conflict pe toate nivelele

Baal HaSulam: “Exil si Izbavire”: Creatorul  ne va arata in mod evident ca Israelul nu poate exista in exil, si nu isi va gasi odihna, nici el, cat nici  restul natiunii  -care s-a amestecat printre natiuniile lumii-  si si-a gasit odihna, si a fost asimilat in ele, pana cand nu a mai ramas nici o urma de el.

Ca intreg, vasele de receptie sunt divizate in 70 de parti numite “natiunile lumii.” Pe parcursul spargerii ei toti au devenit integrati si au fost integrati cu dorinta de a  darui.

Dar exista alta problema aici. Pe de o parte integrarea dorintelor de a primi nu creaza o coleziune. Chiar daca ei sunt diferiti, ei nu se contrazic unul pe celalalt prin natural lor. Contrar, ei opereaza conform unui plan colectiv de primire, si ei cu siguranta se inteleg unii pe ceilalti. Pe de-a-ntregul, natiunile lumii se inteleg unele cu celelalte si simt ca apartin rasei umane.

Dar nu este la fel cu dorinta de a darui, cu aceia in care exista scantei de daruire. Si mai mult, ei au fost de asemenea in corectii in timpul Templului. Exista Reshimot ( inregistrari informationale) de  daruire ramase in ei si astfel ei apartin unei cu totul alta specie. Asta e locul in care se creaza conflictul: Dorinta de a primi, prin insasi natura sa, uraste dorinta de a darui, care este o forma opusa si care pare sa o constranga sa daruiasca. Dorinta de a darui, nu simte ura fata de dorinta de a primi, deoarece a fost trimisa de Creator sa aiba grija de dorinta de a primi, sa o ajute si sa nu ii fie ostila.

Asa ca din partea Everilor, nu exista ura fata de natiunile lumii, ci doar ceva slabiciune. Natiunile lumii, cu toate astea, urasc Evreii, deoarece dorinta de a primi, vrea sa captureze  dorinta de a darui si sa o inrobeasca sub propria ei dominatie. Asa stau lucrurile cand “ceva din nimic”intalneste “ceva din ceva.”

Evenimentele din lumea nostra izvorasc din natura superioara.

Din partea a patra a Lectiei Zilnice de Kabbalah 29.11.2012, “Exil si Izbavire”

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed