Familiarizarea Cu Inclinația Rea

Tot ceea ce vedem in această realitate este dorința de a primi. Această dorintă a fost creată in forma sa originală si o putem simti. Noi suntem, de fapt, o dorintă de a primi.

In orice caz, in afară de a fi o dorintă de a primi, aveam de asemenea abilitatea de a gandi, intelectul ne permite să constatăm dacă pe interior suntem dorinta de a primi , daca simtim aceasta dorintă. Animalele nu sunt capabile de astfel de lucruri. Este doar privilegiul fiintei umane.

In aceasta constă diferenta. Cu ajutorul minții mele, mă pot detasa de dorinte, le pot analiza si măsura si apoi le pot privi cu detasare. Deci , am sansa de a fi un „psiholog” pentru ceilalti si pentru mine.

Exista viată in cadrul dorintelor mele, precum si o abilitate de a analiza aceasta viată. Ce simt inauntrul unei dorinte particulare? Ce este inauntrul altor dorinte pe care le am? Cum fac trecerea de la o dorinta la alta? Ce fac cu ele?

Deoarece trăiesc in interiorul dorintei, imi pot examina viata cu ajutorul intelectului, a memoriei si a abilitatii de analiză. Oricum, am eu sansa sa schimb ceva in viata mea? Nu, pot doar sa „plutesc” impreuna cu dorinta.

Aceasta e ceea ce facem in aceasta lume, cu toate că noi credem că noi insine suntem cei ce actionăm si facem schimbari, alegand „ binele” si evitand „raul” , folosindu-ne creierul. De fapt, suntem incapabili de a face ceva cu natura noastra sau cu dorintele noastre.

Exista o interconectare intre dorinte , ceea ce se numeste „ fiinta omenească”. Pe de alta parte, exista o unitate a punctelor din inimă ( un sistem al lumilor superioare, Malchut al lumii Atzilut, Shechina).

Aceasta unitate reprezintă ceva de o natura complet diferită. Daca mi se intamplă să primesc scanteia ( un punct in inima) , devin capabil să construiesc altă atitudine fată de dorintele mele.

Sistemul de interconectare intre oameni in aceasta lume este facut doar să le aduca necazuri si probleme. Ca rezultat, oamenii actionează continuu. Ei speră să poată schimba sistemul si să obtină succes in economie, in imbunătătirea conditiei de viată, sănătate si asa mai departe. De fiecare dată, facand un pas mai departe, oamenii obtin un rezultat opus. Isi dau seama că situatia lor actuală le aduce mai mult rau decat beneficii.

Pe de altă parte, oamenii ce descoperă unitatea intre punctele din inimă pot intra intr-un nou sistem, un sistem  de lumi sparte si conexiuni distruse. Aici, separarea si animozitatea ( ceea ce reprezintă inclinatia rea) li se manifesta la capacitate maximă.

Dorintele si relatiile dintre oameni in acest tăram nu sunt parte a inclinatiei rele. Ei sunt incă intr-un stadiu” insufletit”. Inclinatia rea este ceva ce ne opreste de la revelarea creatorului , de la proprietatile dăruirii si iubirii.

Deci, oamenii care constientizează forta unitatii punctelor din inimă (prietenii din grup) ajung să dezvaluie inclinatia rea. Se arată numai intre prieteni gradul intentiei de a imbunătati conexiunea lor. Este deja o relevare a fortei spirituale, prima realizare spirituală.

Imbratisand unitatea , prietenii din grup incep sa realizeze ca stiu ce inseamnă inclinatia rea. Ea ne determină să impunem forța de rectificare, care este în interiorul nostru și la care trebuie să ne referim.

Toți împreună, trebuie să ne conducem rugăciunile noastre catre unitate , catre centrul grupului. Apoi, ca urmare a „Rugăciunii Multora,” vom primi forta, si va corecta conexiunea dintre noi. Altfel, nu vom avansa deloc. Acesta este modul în care se produce avansarea noastră.

Forță malefică care apare printre noi este Faraon, regele egiptean. În funcție de specificul percepției noastre, acesta este, de asemenea, numit Bilam, Balac, Aman, și așa mai departe. În orice caz, sarcina noastră este doar să ne unim. Se spune că porunca, „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”, este regula cea mare a Torei.

Unitatea este singurul remediu care ne permite să avansam  prin diferite tipuri de conexiuni și sa atingem forma desavarsita a conexiunii, pentru a ajunge la nivelul de iubire. Cum îi iubim pe alții? „Ca pe noi înșine.”

Acest criteriu ne permite să ne monitorizam în mod constant pe noi înșine. Mă străduiesc să pasesc afară din mine insami? Cabalistii explica faptul ca „ca pe tine însuți” înseamnă defapt mai mult decât pe tine însuți. In mod natural ma plasez mai sus de oricine altcineva. Acum, eu trebuie să favorizez și să ii ridice pe ceilalti deasupra mea. Acesta este modul în care eu cresc.

În general, totul este descoperit în conformitate cu principiul, „Ceea ce urăsti, nu face prietenului tău”, și, apoi, se  trecere la „Sa iubesti aproapele tău ca pe tine însuți.” Aceasta este intreaga Tora. Deci, aceasta explică de ce ar trebui să lucram în grup de studiu, și să facem tot ceea ce facem de dragul unității. În caz contrar, nu vom avansa deloc. Aceasta este înțelepciunea Cabalei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: