Arena pentru dezvoltarea unei relații cu Creatorul

423.01Ne domină societatea în care trăim egoist; ne stabilește tot felul de standarde: să ne îmbrăcăm așa, să ne pieptănăm așa, să arătăm așa, să fii înalt și slab și nu gras sau scund și așa mai departe.

Aceasta a fost creată intenționat pentru a ne arăta mai bine egoismul. Se pare că o persoană există într-o varietate de influențe negative externe. Această stare se numește Galut (exil), când calitățile noastre de dăruire și iubire sunt în exil faţă de spiritual și sub puterea valorilor, evaluărilor și atitudinilor egoiste.

Prin urmare toate eforturile noastre ar trebui să vizeze înlocuirea acestor atitudini sociale egoiste cu atitudini spirituale, iar eu mă voi uita la lumea interioară a unei persoane, nu la exterioritatea sa și o voi evalua după gândurile sale, nu după cât de plăcută și bună este pentru mine. Aceasta este munca noastră constantă asupra noastră.

Aici Cabala pune o persoană în condiții foarte stricte, în care trebuie să se angajeze în mod constant în introspecție și să înțeleagă că o mașinărie egoistă publică lucrează asupra lui, furnizându-i atitudinile și standardele sale egoiste în fiecare minut: „Trebuie să faci asta, uită-te la oameni în felul acesta, evaluează-i în funcție de așa și aşa criterii.”

Și o persoană trebuie să reziste în mod constant la asta. Atunci va vedea în societatea din jurul său, în mașina egoistă care acționează asupra lui, mâna călăuzitoare a Creatorului, care îl educă astfel și îl conduce la o stare de iubire absolută pentru toți.

În acest caz, lumea devine arena, locul în care ne unim cu Creatorul în iubirea noastră reciprocă pentru El. De fapt, această lume dispare; nu există. Este ca un loc în care pur și simplu ne conectăm, Creatorul și cu mine.

Mi se dezvăluie că întreaga lume a fost creată tocmai pentru asta. Toate aceste minciuni, oamenii mulți și tot ce li se întâmplă, influența lor asupra mea și influența mea asupra lor sunt necesare doar pentru a-mi stabili relația cu Creatorul.

KabTV „Am primit un apel. Să urăști, dar și să iubești” 29.07.12

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed