“Ce părere aveți despre preocuparea lui Elon Musk cu privire la amenințarea IA?” (Times of Israel)

Michael Laitman pe Times of Israel: “Ce părere aveți despre îngrijorarea lui Elon Musk cu privire la amenințarea IA?”

Avertismentul lui Elon Musk cu privire la potențialele pericole ale inteligenței artificiale a stârnit discuții despre riscurile sale și necesitatea unei reglementări. Musk, profund implicat în IA prin diverse companii, a evidențiat amenințarea semnificativă pe care o reprezintă, că deține potențialul de a duce civilizația la distrugere. El a subliniat importanța reglementărilor guvernamentale înainte să fie prea târziu.

Preocupările lui Musk răspund unor anxietăți mai largi cu privire la viitorul IA și la progresul său neclintit. Cu cât avansăm mai mult, cu atât o frică distopică de mașini care se întorc împotriva oamenilor trece de la fantezie la o realitate potențială. Putem vedea de-a lungul istoriei că invențiile umane, chiar și cele aparent pozitive, au avut consecințe negative.

Întrucât natura umană este egoistă, în care acordăm prioritate beneficiului personal față de beneficiul altora, atunci invențiile noastre, inclusiv IA reflectă egoismul nostru. Deși ar putea exista rezultate pozitive din diferite creații umane, deoarece suntem predispuși să ne exploatăm, să ne manipulăm și să ne abuzăm unul pe altul din motive de interes propriu, cum ar fi câștigarea bogăției și a puterii, vedem apoi cum tehnologia noastră alimentează de asemenea, aceste mișcări negative unul față de celălalt.

Percepția noastră egoistă, îngustă limitează foarte mult înțelegerea realității, și de aceea, orice fel de transformare pozitivă a noastră înșine necesită conectarea la forțele care există în natură, dincolo de mințile și inimile noastre, pentru a lăsa legile naturii să navigheze în viața noastră.

Pe lângă amenințarea mașinilor care provoacă distrugeri fizice în lume, este și amenințarea cunoscută a șomajului tehnologic și ideea că o mare parte a forței de muncă de astăzi se va trezi în șomaj din cauza dezvoltării IA. Am scris și am vorbit deja pe larg pe această temă, că o eră post-muncă are potențialul de a da naștere unui nou tip de muncă: să învățăm îmbogăţirea conexiunilor noastre, ca o muncă prin care obținem o bursă care acoperă elementele esențiale ale vieții noastre. Cu toate acestea, și asta necesită o schimbare de paradigmă în modul în care gândim despre muncă, acea muncă nu ne mai definește viața așa cum o face în prezent pentru o mare parte a societății, ci mai degrabă munca ia o formă mai necesară, iar conexiunea umană pozitivă devine angajamentul nostru central.

Indiferent de schimbările în tehnologie și muncă, ar trebui totuși să căutăm cum să ne adaptăm atitudinea unul față de celălalt, să alegem din nou și din nou o mișcare de unitate mai presus de impulsurile noastre separatoare și să ne dezvoltăm sistemele de învățare și influență socială pentru a face acest lucru. Cu cât o facem mai mult, cu atât mai mult vom depăși limitările noastre egoiste înguste și vom activa o mișcare mai largă către o lume armonioasă și pașnică.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: