“Cum să gaseşti sens într-o lume haotică” (Medium)

Aproape fiecare persoană din lumea occidentală este conectată la surse de informații care ne spun ce se întâmplă în lume și ne ajută să înțelegem acest lucru. Anterior, sursele erau în primul rând TV, radioul și ziarele. Cu toate acestea în era internetului și a platformelor de social media dominante, lucrurile arată foarte diferit. Un nou studiu GallupKnight Foundation a constatat că 90% dintre americani urmăresc cel puțin o persoană publică pe rețelele de socializare, cum ar fi Twitter sau Instagram. Ar putea fi celebrități, jurnaliști, experți academicieni, gazde de emisiuni, influenceri online sau lideri de afaceri, dar aceste persoane publice își exprimă propriile opinii mai degrabă decât cele ale unui canal de știri consacrat.

Potrivit raportului, motivul schimbării nu este doar faptul că informațiile sunt mai accesibile astăzi decât înainte de internet. Mai degrabă oamenii și-au pierdut încrederea în mass-media tradiționale. În consecință peste 70 la sută dintre respondenții studiului au spus că urmăresc influenceri online pentru a obține o perspectivă pe care nu o pot obține din media tradițională și aproape 80 la sută au spus că o fac pentru că au mai multă încredere în cei pe care îi urmăresc. decât au încredere în media moștenită.

Într-adevăr oamenii nu mai cred în mass-media tradițională, deoarece aceste canale nu își mai servesc scopul. În loc să ofere informații și comentarii credibile, chiar dacă înclină spre o parte politică mai mult decât spre cealaltă, sursele media servesc acum mogulilor care îi dețin sau partidului pe care sunt instruiți să îl susțină. Totul este împărțit în tabere, iar mass-media face ecou mesajelor pe care tabăra ei vrea să le transmită. Raportarea obiectivă sau chiar pur și simplu raportarea etică, este de domeniul trecutului; nu mai există.

Un alt aspect al fenomenului este că oamenii caută un contact mai personal. Oamenii nu trebuie doar să absoarbă informații, ci și să comunice cu comentatorul pentru a putea răspunde și a primi feedback. Deoarece nu pot obține acest lucru de la canalele tradiționale, apelează la conturile personale ale influencerilor din rețelele sociale.

Cu toate acestea, în concluzie cred că este vorba de ratinguri, inclusiv de conexiunea cu influencerii din rețelele sociale. Nu cred că asta poate ajuta cu adevărat oamenii să înțeleagă lumea în care trăim.

A fost o vreme când eram mult mai tânăr, în care mi-am petrecut cea mai mare parte a timpului cu profesorul meu de Cabala, RABASH. Asculta mereu știrile cu mare atenție. Cu toate acestea de îndată ce știrile se terminau și comentatorii începeau să-și exprime părerile despre ceea ce se întâmpla, el oprea radioul (nu se uita niciodată la televizor).

În ceea ce mă privește, chiar am un televizor și sunt conectat la internet, dar cu greu urmăresc știrile. Știu ce se întâmplă în lume în linii mari și am câțiva analiști ale căror comentarii le urmăresc sporadic de mulți ani, dar nimic în afară de asta.

De-a lungul anilor am ajuns la concluzia că în urma știrilor, sau cutărui sau cutărui comentator, nu se va schimba nimic și nu-mi va îmbunătăți înțelegerea lucrurilor. Astăzi, înțeleg că lumea noastră depinde nu de cuvintele unui politician, ci de calitatea conexiunilor dintre oameni. Îndreptându-ne către empatie sau spre alienare, ne determinăm soarta mult mai mult decât orice decident.

În loc să încercăm să înțelegem o lume haotică, cred că ar trebui să lucrăm la conexiunea noastră, deoarece tocmai deconectarea noastră unul de celălalt este cea care provoacă tot haosul din lumea de astăzi. Trebuie să înțelegem că lumea nu va avea sens până când nu vom reorganiza relațiile dintre toți oamenii și nu vom construi societăți în care oamenilor le pasă unii de alții și se ajută unii pe alții. Într-o astfel de lume, nu vom mai încerca să dăm sens vieții; pur și simplu ne vom bucura de ea.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed