“De la orbul care conduce pe orb la cel vizionarr care conduce pe orb” (Times of Israel)

Michael Laitman pe Times of Israel: “De la orbul care conduce pe orb la cel vizionarr care conduce pe orb

Doi elevi priveau la un steag fluturând. Unul a spus: „Steagul se mișcă”. Celălalt a răspuns: „Nu, vântul se mișcă, ceea ce face să se miște steagul”. A venit profesorul lor și a spus: „Amândoi vă înșelați. Este un gând care se mișcă în cap.”

Această alegorie ilustrează modul în care fiecare are o percepție diferită a realității. Fiecare avem percepții diferite, pentru că suntem crescuți pe baze și idealuri diferite. Unul vede steagul în mișcare, celălalt vede vântul mișcând steagul, iar celălalt vede gândurile mișcându-se în capul nostru și nu putem fi de acord dacă steagul se mișcă.

Se pune astfel întrebarea dacă este posibil să ajungem la decizii acceptate reciproc. Sinedriul de exemplu, era un corp de conducere spiritual care a existat în Iudeea cu aproximativ 2.000 de ani în urmă. Cum au reușit să ia decizii cu atât de mulți oameni, angajându-se în multe discuții și având mai multe opinii diferite? Acei oameni au înțeles că printre ei erau unii mai aproape de simțirea forțelor altruiste și unitare ale naturii, care înțelegeau și știau mai multe despre legile naturii decât ceilalți și au cedat mai mult sau mai puțin.

Un om care este mai înalt în atingerea realității ar avea într-adevăr o opinie mai exactă decât unii care sunt mai jos în atingerea și conștiința lor. Astfel, ar fi înțelept să ne anulăm opiniile față de astfel de oameni. Desigur, acest lucru ridică întrebarea: Cum ar putea cineva să determine cine este mai înalt în atingerea realității? Ne confruntăm din nou cu problemele modului în care fiecare percepe realitatea diferit și într-adevăr, la nivelul nostru actual de percepție este imposibil să facem o astfel de determinare.

Ne aflăm astfel în starea în care este în prezent lumea noastră – orbii conducând orbii. Dacă dăm lumii o șansă, trebuie să realizăm că nu depinde de noi, deoarece suntem limitați în înțelegerea și simţirile noastre. A oferi lumii o șansă depinde de legile naturii, care operează dincolo de înțelegerea noastră.

Dacă ajungem la înțelegerea că legile naturii controlează totul și pe toți, și dorim să acceptăm aceste legi asupra noastră, atunci vom fi gata să-i căutăm pe cei mai înțelepți dintre noi și să-i urmăm. Am trece apoi la cei văzători care conduc orbii.

Omenirea se află într-un proces de dezvoltare către o astfel de stare. Epoca noastră particulară este caracterizată de faptul că omenirea devine orfană. Facem tranziția către o nouă eră caracterizată prin strângerea interconexiunilor la scară globală, iar ideile care ne-au ținut împreună la diferite niveluri locale, regionale și naționale în trecut nu ne mai servesc în realitatea de astăzi interconectată la nivel global.

Când profesorul meu, cabalistul Baruch Așlag (Rabaș) a murit, mi-am dat seama că încă nu ne maturizăm, că mai trebuie să avansăm spre o astfel de stare. Cu cât ne maturizăm mai mult, cu atât mai mult îi vom respinge pe falșii navigatori ai vieții noastre și îi vom căuta pe cei care posedă o adevărată atingere a nivelurilor superioare de realitate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: