Garanţia reciprocă valorează mai mult decȃt banii

935Cum ne putem schimba intenţia egoistă, care ne-a fost dată de natură și există întotdeauna în noi, fără îndoieli sau clarificări? Se numește ȋnclinaţia rea, care s-a născut prima. Și acum trebuie să dăm naștere unei înclinații bune.

Și de aceea lucrăm împreună la înclinația noastră rea pentru a construi o înclinație bună în fiecare dintre noi prin garanţie reciprocă. Ne îndreptăm către Creator. ca la o bancă și spunem că vrem să construim o clădire de dăruire.

Fiecare dintre noi nu are nici un ban pe numele său, dar semnăm garanția reciprocă. Sunt nouă prieteni care mă susțin, gata să semneze o garanție că voi fi în dăruire pentru că mă vor sprijini. Din moment ce sunt în puterea lor deplină indiferent dacă vreau sau nu, cu siguranță voi fi în dăruire.

Așa ajungem la Creator și fiecare semnează o garanție pentru prietenii lor. Nimeni nu poate fi un garant pentru sine pentru că nu are astfel de puteri; de unde vor veni acestea? Dar el poate fi un garant pentru un prieten, iar în felul acesta ajungem la garanție reciprocă. Atunci Creatorul începe să investească forța Sa superioară în această garanție reciprocă pe care am semnat-o.

Ce am investit în această garanție reciprocă? La urma urmei, nimeni nu are nimic, așa că nimeni nu poate plăti nimic pentru celălalt. Dar din moment ce vrem să ne ajutăm reciproc, tocmai această garanție ne ajută să începem să construim o clădire comună.

Nici unul dintre noi nu poate fi fundația acestei clădiri comune și nici nu este proprietarul acesteia. Doar datorită faptului că fiecare se sprijină pe celălalt, datorită sprijinului nostru reciproc, toată această clădire rămâne în poziție verticală.

Așa construim clădirea spirituală. Nu există nimic în ea; aceasta se menţine numai prin garanţia noastră reciprocă şi prin apelul nostru la forţa superioară. De aceea această clădire este spirituală.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 1/30/22, “Credinţă deasupra raţiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed